AS Hibridi
AS Hibridi

У оквиру фирме Chemical Agrosava од 2004. године постоји селекциона кућа AS Hibridi која се бави селекцијом и оплемењивањем тј. стварањем, нових бољих хибрида кукуруза

Детаљније

CHEMICAL AGROSAVA СУ ЉУДИ

Јован Мирковић

Chemical Agrosava d.о.о. је породична фирма коју је  основао господин Јован Мирковић 1990. године и специјализована је за производњу и промет средстава за заштиту биља, фолијарних хранива и семена AS Hibrida кукуруза.

Седиште фирме је на Новом Београду, а производни погони се налазе у Шимановцима, 25 km од Београда, поред аутопута Београд - Шид.

Chemical Agrosava се бави истраживањем и развојем нових препарата, формулацијoм пестицида у течном, грануларном и прашкастом облику. Аналитичка лабораторија, производња пластичне амбалаже, штампарија, магацински капацитети за сировине и готове производе и високообразовни стручни тим чине заокружену целину. У склопу Chemical Agrosave, од 2009. године, у функцији је најсавременији погон за сушење и дораду семена.

Дистрибуцију производног програма пестицида, фолијарних хранива и семена AS Hibrida, као и едукацију потрошача на територији Србије, Црне Горе и Републике Српске врше регионални представници. Дистибутивни центри се налазе у Зрењанину, Краљеву и Нишу.

Пословна стратегија и визија фирме заснована је на интегрисаном систему квалитета (ISO 9001), заштити животне средине (ISO 14001), безбедности и здравља на раду (OHSAS 18001).

Године 2005., Chemical Agrosava је сертификована од стране DQS-а, Немачког сертификационог тела у области производње и трговине пестицидима, ђубривима и пластичном амбалажом, 2011. године за производњу, дораду и трговину семеном, а 2012. године за пружање услуга у области формулације, паковања и складиштења пестицида.

У оквиру UNIDO Cleaner Production програма, Chemical Agrosava је 2009. године увела систем "Чистије производње"(Cleaner Production).

Професионализам, испуњени високи стандарди квалитета производа и услуга су довели до успешне сарадње са водећим светским произвођачима пестицида и фолијарних хранива (Bayer CropScience, BASF, Dupont, Chemtura, Gowan, Dow AgroScience, Detia Degesch, Luxembourg, Nufarm, United Pho-sphoerus, Limited, Nihon Nohyaku, Syngenta, Cheminova и Aglukon).