Naziv:
Nimrod®

Namena:
Fungicid

Аktivna materija:
Bupirimat 250 g/l

Formulacija:
Koncentrat za emulziju (EC)

Klasifikacija rezistentnosti:
8

Primena:
Kod jabuke za suzbijanje prouzrokovača pepelnice (Podosphaera leucotricha), preventivno kada su prvi listovi otvoreni od bubrenja cvetnih pupoljaka ili posle listanja po formiranju cvetnih pupoljaka, u koncentraciji od 0,04% (4 ml na 10 l vode) i kurativno, tretiranjem po pojavi belih mladara, a pre sticanja uslova za širenje oboljenja (sekundarno zaražavanje), u koncentraciji od 0,06% (6 ml na 10 l vode).
Kod breskve za suzbijanje prouzrokovača pepelnice (Sphaeroteca panosa var. periscae), preventivno od otvaranja prvih listova od formiranja cvetnih pupoljaka i kurativno, tretiranjem po pojavi belih mladara, a pre sticanja uslova za širenje oboljenja (sekundarno zaražavanje), u količini 0,75–1 l/ha.
Kod krastavca i bostana za suzbijanje prouzrokovača pepelnice (Erysiphae cichoracearum), tretiranjem do početka cvetanja ili po pojavi prvih simptoma. Primenjuje se preventivno u koncentraciji od 0,04% (4 ml na 10 l vode), a kurativno u koncentraciji od 0,06% (6 ml na 10 l vode).
Kod ruža za suzbijanje prouzrokovača pepelnice (Sphaeroteca panosa var. rosae) u toku vegetacije, preventivnim tretiranjem u koncentraciji od 0,04% (4 ml na 10 l vode) ili kurativno, u koncentraciji od 0,06% (6 ml na 10 l vode).

Karenca:
Kod jabuke i breskve je 21 dan, dok je kod krastavca i bostana 7 dana.

Pakovanje:
50 ml i 250 ml

Proizvođač:
Adama