LABORATORIJA ZA ISPITIVANJE AGROHEMIKALIJA

Laboratorija za ispitivanje agrohemikalija, odvojena od ostalih celina Agrosave, smeštena je u  novoizgrađenom i savremeno opremljenom prostoru površine 200 m2.

Osnovna funkcija laboratorije

Laboratorija, primenom savremenih analitičkih tehnika (HPLC, GLC, PSA itd.) i metoda ispitivanja (CIPAC; AOAC; SRPS itd.), vrši kontrolu kvaliteta proizvoda Agrosave. Da bi proizvod bio odgovarajućeg kvaliteta, laboratorija prati sve faze nastanka proizvoda  koje utiču na kvalitet. Zaposleni u laboratoriji analiziraju neophodne parametre u okviru ulazne, procesne i završne kontrole.

Opremljenost laboratorije

Laboratorija je opremljena modernim analitičkim instrumentima vodećih svetskih proizvođača.

Poseduje:


Zaposleni u laboratoriji

U laboratoriji radi iskusno i stručno osoblje: hemičari, fiziko-hemičari i laboratorijski tehničari. Oni efikasno i ekonomično izvode analize i blagovremeno izveštavaju o rezultatima ispitivanja.

Čime se bavi laboratorija?

Pored fizičko–hemijskih analiza pesticida, sredstava za zaštitu i ishranu bilja, laboratorija se bavi iznalaženjem i razvojem analitičkih metoda za potrebe unapređenja postojećih, kao i razvoj novih formulacija.

Iz tog razloga, domaći i strani klijenti, koji imaju poverenje u naš rad, koriste usluge naše laboratorije. To su, pre svega, analize sadržaja aktivnih materija u različitim proizvodima, ali i, ono na šta smo posebno ponosni, analize pokrivenosti tretiranih semena, odnosno „seed loading test“.