Edit

O nama

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije

Ambrozija

(Ambrosia artemisiifolia)

Ambrozija je jednogodišnja, invazivna, alergena biljka iz familije Asteraceae. Ima veliku reprodukcijsku moć i dobru sposobnost prilagođavanja različitim uslovima životne sredine. Veoma brzo i lako se širi, kako na poljoprivrednim, tako i na nepoljoprivrednim površinama, kao što su pruge, oblasti pored puteva i sl. Kao korov se javlja naročito u okopavinama i ukoliko se ne suzbije, može smanjiti prinos gajene biljke. Mehaničke mere suzbijanja, kao što su čupanje, košenje, kultiviranje ili okopavanje, najbolje je raditi pre cvetanja, jer na taj način onemogućavamo pojavu semena koje se može održati u zemljištu duži niz godina.

Hemijske mere ipak daju najbolje rezultate, biljke treba suzbijati u ranim fazama rasta biljke, jer tada postižemo najveću efikasnost, uz sprečavanje pada prinosa usled konkurencije sa korovima. Najčešće se kao korov javlja u kukuruzu, soji, šećernoj repi, suncokretu, voćnjacima, vinogradima, ruderalnim staništima.

Povezani proizvodi

Testiranje: Dynamic Posts - ACF Relationship Field