Edit

O nama

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije

Crvena pegavost šljive

(Polystigma rubrum)

Bolest crvenu pegavost ili plamenjaču šljive uzrokuje gljiva Polystigma rubrum. Ovo je značajan patogen šljive, javlja se svake godine i može naneti velike štete, a naročito je osetljiva sorta požegača. Crvena pegavost može dovesti do opadanja listova, zbog čega u pojedinim godinama dolazi do ponovnog listanja šljive u jesen. Ova pojava dovodi do iscrpljivanja voćke, pa lakše izmrzava tokom zime. Sledeće godine rod je slabiji ili ga uopšte nema. Ova bolest se razvija samo na lišću, pege su kružne i eliptične, žućkaste boje, koje postaju žućkastonarandžaste i na kraju crveno-narandžaste. Najkritičniji period je 15–20 dana posle listanja.

U cilju sprečavanja pojave bolesti, odmah po precvetavanju potrebno je uraditi 2–3 tretmana fungicidima Mankosav 75 WG, Mankosav 80 WP, Delan® 700 WG.

Povezani proizvodi

Testiranje: Dynamic Posts - ACF Relationship Field