Edit

O nama

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije

Crvena voćna grinja

(Panonychus ulmi)

Crvene voćne grinje prezimljavaju u stadijumu jaja koja su položena na kori, u naborima jednogodišnjih, dvogodišnjih grana i oko pupoljaka. U našim uslovima razvije 5‒8 generacija godišnje koje se međusobno preklapaju. Štetnost crvene voćne grinje ogleda se u tome što svi pokretni stadijumi ove vrste (larva, protonimfa, deutonimfa i odrasli) intenzivno sišu sokove iz lista. Ishrana počinje od ranog proleća, nakon pojave prvih listova i produžava se do kasne jeseni – do opadanja lišća.

Kao rezultat jakog oštećenja biljki hraniteljki dolazi do poremećaja fotosinteze, povećane transpiracije, smanjenja vode i hranljivih materija u biljci, smanjuje se porast mladara, menja se sastav i odnos kiselina i šećera u plodovima, što pri visokoj brojnosti utiče na sortne osobine plodova, kao i na kvalitet plodova u toku čuvanja. Kako bi se izbegle veće štete, suzbijanje grinja postiže se primenom preparata Amon 020 EW, u vreme kada se pojave prve pokretne forme grinja.

Povezani proizvodi

Testiranje: Dynamic Posts - ACF Relationship Field