Edit

O nama

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije

Grčice

Grčice su larve gundelja koje pripadaju ekonomski značajnijim štetočinama. Postoji više vrsta: majski gundelj (Melolontha melolontha), mramorasti gundelj (Polyphylla fullo), mali prolećni gundelj (Rhizotrogus aequinoctialis) i mali letnji gundelj (Amphimallon solstitialis). Odrasli insekti, u zavisnosti od vrsta, susreću se od kraja aprila, pa sve do juna–jula. Grčice oštećuju korenov sistem raznih biljaka i kao posledica ishrane dolazi do uvenuća i sušenja biljaka. Razvoj jedne generacije traje od 2 do 4 godine.

Suzbijanje se vrši pre setve/zasnivanja zasada i tada koristiti preparat Bifenicus, u količini 2 l/ha, prskanjem po celoj površini, a zatim inkorporirati u zemljište sa setvospremačem ili tanjiračom. U redovima koristiti granulisani insekticid Saturn Terra, u količini 15–20 kg/ha.

Povezani proizvodi

Testiranje: Dynamic Posts - ACF Relationship Field