Edit

O nama

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije

Malinina buba

(Byturus tomentosus)

Malinina buba je ekonomski veoma značajna štetočina maline u skoro svim evropskim zemljama. U godinama masovne pojave smanjuje prinos i do 80%. Malinina buba ima jednu generaciju godišnje. Prezimljava kao imago u komorici od zemlje ili na dubini 5‒20 cm. Krajem aprila napušta skrovište i dopunski se hrani na cvetnim pupoljcima biljaka iz porodice ruža. Kada se razviju cvetni pupoljci maline, prelazi na njih. Imago pravi mali otvor i uvlači se u pupoljak u kome se potom hrani i polaže jaja. Ukoliko je cvet otvoren, uvlači se između prašnika i tučka. Oštećeni pupoljci se suše, a kod jače oštećenih cvetova retko se obrazuje plod.

Okopavanje zemljišta oko maline doprinosi uništavanju štetočine na mestu njihovog prezimljavanja, a time i smanjenje populacije za narednu vegetaciju. Hemijsko suzbijanje potrebno je uraditi u vreme formiranja cvetnih pupoljaka, primenom preparata Savanur EC, u količini 1‒1,2 l/ha ili Bifenicus 0,5 l/ha.

Povezani proizvodi

Testiranje: Dynamic Posts - ACF Relationship Field