Edit

O nama

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije

Malinina mušica

(Resseliella theobaldi)

Ishranom larvi malinine mušice neposredno ispod epidermisa dolazi do sušenja izdanaka maline. Sušenje nastaje nakon ishrane na jednogodišnjim i dvogodišnjim izdancima. Ovo predstavlja i povoljno mesto za prodiranje patogena i nastanak infekcije.

Malinina mušica u našim uslovima proizvodnje ima četiri generacije godišnje. Let imaga počinje krajem aprila, kada polaže jaja u pukotine na mladim izdancima. Nakon 5‒8 dana, pile se larve koje se hrane tkivom izdanka. Pri kraju razvoja, larve napuštaju izdanak i spuštaju se u zemlju gde formiraju kokon.

Osnova suzbijanja malinine mušice je sprečavanje razvoja prve generacije. Ukoliko je jesenjim pregledom uočeno prisustvo štetočine, obavezno u proleće obaviti 2‒3 insekticidna tretmana preparatima Savanur EC ili Saturn 250 EC. Preparat naneti ravnomerno od osnove izdanka i u sve pukotine. Tokom vegetacije izbegavati mehaničke povrede biljke, jer one pospešuju razvoj malinine mušice.

Povezani proizvodi

Testiranje: Dynamic Posts - ACF Relationship Field