Edit Content

O nama

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije

Mrka pegavost lista višnje i trešnje

(Coccomyces hiemalis)

Mrka pegavost lista višnje i trešnje jedna je od najopasnijih bolesti jer izaziva prevremeno opadanje lista tokom leta, koje može dovesti do ponovnog cvetanja voćaka u tekućoj sezoni. Ukoliko do cvetanja i ne dodje, rod će u narednoj godini biti izuzetno umanjen jer se biljka nije dobro pripremila za zimski period i nije imala list kojim bi hranila sebe i rodne pupoljke.

Prouzrokovač pegavosti lišća je gljiva Coccomyces hiemalis, koja se razvija na listu, redje na peteljkama, plodu i pupoljcima. Gljiva prezimljava u opalom lišću. Primarne infekcije se ostvaruju askosporama tokom aprila i maja, a sekundarno širenje bolesti omogućavaju letnje konidije.
Oslobađanje askospora traje oko 30–45 dana od precvetavanja. Po dospeću na list, klijaju za nekoliko sati i prodiru kroz stome. U početku se simptomi ispoljavaju u vidu malih crvenkastih pega na lišću. Oboleli listovi delimično ili u celosti gube zelenu boju, a razvojem bolesti ubrzo dolazi do opadanja lišća.

Kako se infekcije mogu ostvariti već po pojavi prvih mladih listova, tako i zaštita mora početi već u fazi precvetavanja, primenom preparata Mankosav 75 WG i Different 250 EC. Naredni tretman izvesti za 7 do 10 dana preparatom Odeon®.
Mrka pegavost je, pre svega, bolest kišovitog i prohladnog proleća. U zavisnosti od vremenskih uslova i intenziteta infekcije, potrebno je obaviti do tri tretmana. Što su uslovi optimalniji za razvoj patogena, intervali za zaštitu se skraćuju i povećava se broj tretmana.

Nakon završene berbe, za sprečavanje konidijskih infekcija i smanjenje infekcionog potencijala patogena za narednu godinu potrebno je uraditi tretman preparatom Odeon®, a za jesenji tretman koristiti Everest.

Povezani proizvodi

Testiranje: Dynamic Posts - ACF Relationship Field

„Nagrada AAA Platinasta izvrsnost“

za 2021. godinu, sertifikat bonitetne izvrsnosti dun & bradstreet

Ovim sertifikatom Dun & Bradstreet Srbija potvrđuje da je subjekat postigao međunarodni standard bonitetne izvrsnosti i spada u grupu najuspešnijih kompanija u Srbiji, koje su najmanje tri godine zaredom ostvarile pravo na Zlatni AAA sertifikat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Evropski Platinum AAA sertifikat“

za 2020.godunu, jedan od najprestižnijih sertifikata o bonitetnoj izvrsnosti u Evropi - Kreditni rejting Gold AAA

PLATINUM AAA sertifikat izdaje Bisnode AB Švedska, vodeća evropska firma za procenu poslovnog boniteta.Po identičnim i vrlo strogim kriterijumima, sertifikat za bonitetnu izvrsnost poslovanja Bisnode grupa dodeljuje u 30 zemalja Evrope.

Vise o nagradi na linkovima:

„Environmental Respect Award“

2014. godina, nagrada za očuvanje okoline dodeljena u SAD od DuPonta

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Najbolji proces selekcije kandidata za posao“

u okviru projekta "oceni put do posla" 2019. prema iyboru posetilaca sajta poslovi.infostud.com

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Beogradski pobednik“

za 2016. godinu, koji dodeljuje Privredna komora Beograda

Za trideset godina dodeljivanja nagrada, nagrade „Beogradski pobednik“ i „Plaketa“ ponelo je 191 privredno društvo i oko 60 preduzetnika, pojedinaca i institucija

Vise o nagradi na linkovima:

„Zlatna gazela“

za 2016. godinu, koja se dodeljuje najbrže rastućoj firmi u Srbiji

Zlatna gazela Srbije za 2016. godinu je kompanija "Chemical Agrosava" iz Beograda. Ovo priznanje, kojim međunarodna kompanija "Bisnode" nagrađuje najbolje među najbrže rastućim firmama, prvi put je dodeljeno u Srbiji, na svečanosti održanoj u sredu (18. maja 2016. godine) u Skupštini grada Beograda.

Vise o nagradi na linkovima: