Edit

O nama

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije

Mrkosiva pegavost lista jagode

(Mycosphaerella fragariae)

Mrkosiva pegavost lista je najčešća bolest jagode, usled koje dolazi do propadanja listova, a time i umanjenog kvaliteta plodova i živića za razmnožavanje. Simptomi se pored listova javljaju i na plodovima, cvetnim delovima, peteljci i stolonima. Na listu se javljaju beličaste pege koje kasnije dobijaju ljubičastomrki oreol. Infekcije su jače u vreme sazrevanja jagode. Razvoju bolesti pogoduje vlažno vreme, pa se u tim uslovima povećava broj pega, što može dovesti do opadanja lišća.

Suzbijanje: kako bi se sprečila pojava bolesti, potrebno je u toku mirovanja uraditi tretman preparatom Everest, u količini 4 l/ha. Pre cvetanja primeniti preparat Merpan® 80 WDG, u količini 2 kg/ha ili Teatar 1 l/ha, a u fazi precvetavanja preparat Merpan® 80 WDG ili Delan® 700 WG.

Povezani proizvodi

Testiranje: Dynamic Posts - ACF Relationship Field