Edit Content

O nama

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije

Pepelnica jabuke

(Podosphaera leucotricha)

Pepelnica jabuke, koju uzrokuje gljiva Podosphaera leucotricha, ekonomski je značajna bolest koja negativno utiče na vitalnost biljke, formiranje cvetnih pupoljaka i kvalitet plodova jabuke.
Gljiva se tokom zime održava u vidu micelije, u unutrašnjosti pupoljaka iz prethodne godine. U proleće, sa kretanjem vegetacije i otvaranjem pupoljaka, počinje i razvoj gljive koja brzo naseljava zeljaste organe. Konidije se prenose vetrom, a za klijanje nije im potrebna voda, već visoka relativna vlažnost ( >70%) i temperature između 10–20°C. Patogen ostvaruje infekcije na listu, cvetu i plodu jabuke, stvarajući brašnastu belu prevlaku.
Izmenom tehnologije proizvodnje jabuke i uvođenjem novih sorti, pepelnica postaje uporno i hronično oboljenje. Visok intenzitet zaraze utiče na veću zaraženost pupoljaka, a time i na smanjeno formiranje cvetnih pupoljaka i veći infekcioni potencijal za narednu godinu. Na pokožici ploda se stvara tanka rđasta mrežica, čime plodovi gube na kvalitetu i tržišnoj vrednosti.

Suzbijanje pepelnice je mera koja zahteva pravilno kombinovanje agrotehničkih (uklanjanje zaraženih letorasta) i hemijskih mera.

Prvi hemijski tretman je primena preparata na bazi bakra (Bakarno ulje, Everest), u fazi bubrenja pupoljaka do faze „mišje uši“. Neposredno posle ovog tretmana potrebno je primeniti preparat Sercadis Plus 0,7 l/ha. S obzirom na to da je ovo period intenzivne zaštite od prouzrokovača čađave pegavosti lista i krastavosti plodova, potrebno je u svaki tretman dodati i preparat za suzbijanje pepelnice. Veoma je važno koristiti fungicide različitih mehanizama delovanja (Nimrod®, Sercadis Plus). Kasnije u toku vegetacije svakom tretmanu zaštite dodaje se preparat na bazi sumpora (Wetsul®), u količini 1–3 kg/ha, jer u ovim količinama nema opasnosti od fitotoksičnosti, a ima delovanje na pepelnicu, fitofagne grinje, ali koristi se i kao hranivo.

Povezani proizvodi

Testiranje: Dynamic Posts - ACF Relationship Field

„Nagrada AAA Platinasta izvrsnost“

za 2021. godinu, sertifikat bonitetne izvrsnosti dun & bradstreet

Ovim sertifikatom Dun & Bradstreet Srbija potvrđuje da je subjekat postigao međunarodni standard bonitetne izvrsnosti i spada u grupu najuspešnijih kompanija u Srbiji, koje su najmanje tri godine zaredom ostvarile pravo na Zlatni AAA sertifikat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Evropski Platinum AAA sertifikat“

za 2020.godunu, jedan od najprestižnijih sertifikata o bonitetnoj izvrsnosti u Evropi - Kreditni rejting Gold AAA

PLATINUM AAA sertifikat izdaje Bisnode AB Švedska, vodeća evropska firma za procenu poslovnog boniteta.Po identičnim i vrlo strogim kriterijumima, sertifikat za bonitetnu izvrsnost poslovanja Bisnode grupa dodeljuje u 30 zemalja Evrope.

Vise o nagradi na linkovima:

„Environmental Respect Award“

2014. godina, nagrada za očuvanje okoline dodeljena u SAD od DuPonta

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Najbolji proces selekcije kandidata za posao“

u okviru projekta "oceni put do posla" 2019. prema iyboru posetilaca sajta poslovi.infostud.com

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Beogradski pobednik“

za 2016. godinu, koji dodeljuje Privredna komora Beograda

Za trideset godina dodeljivanja nagrada, nagrade „Beogradski pobednik“ i „Plaketa“ ponelo je 191 privredno društvo i oko 60 preduzetnika, pojedinaca i institucija

Vise o nagradi na linkovima:

„Zlatna gazela“

za 2016. godinu, koja se dodeljuje najbrže rastućoj firmi u Srbiji

Zlatna gazela Srbije za 2016. godinu je kompanija "Chemical Agrosava" iz Beograda. Ovo priznanje, kojim međunarodna kompanija "Bisnode" nagrađuje najbolje među najbrže rastućim firmama, prvi put je dodeljeno u Srbiji, na svečanosti održanoj u sredu (18. maja 2016. godine) u Skupštini grada Beograda.

Vise o nagradi na linkovima: