Edit

O nama

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije

Rak-rane i izumiranja grana koštičavog voća

(Pseudomonas syringae pv. syringae)

Bakterija se tokom perioda mirovanja održava u rak-ranama na obolelim granama i pupoljcima voćaka. U proleće razvija se na površini listova i cvetova voćaka (epifitna populacija), pri čemu odsustvuje pojava simptoma bolesti. Epifitna populacija bakterije veoma je važan činilac u nastanku infekcije pri vlažnom i prohladnom vremenu, kao i tokom cvetanja kada se ostvaruje zaraza cvetova. Infekciji pogoduju temperature ispod 0°C, pošto bakterija tada ispoljava izrazitu aktivnost i zaražava lišće i cvasti. Bakterija se održava na površini biljnih organa tokom celog vegetacionog perioda, ali je njena brojnost najveća tokom proleća i jeseni. U jesen, infekcija voćaka se ostvaruje preko povreda nastalih prilikom opadanja lišća.

Jesenje i zimsko tretiranje voćnjaka preparatima na bazi bakra (Bakarno ulje, Everest) ima za cilj da smanji inokulum na kori stabla i kasnije lišća.

Povezani proizvodi

Testiranje: Dynamic Posts - ACF Relationship Field