Edit

O nama

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije

Trešnjina muva

(Rhagoletis cerasi)

Trešnjina muva je štetočina koja ne ugrožava voćnjak kao stanište, ali ishranom na plodovima smanjuje njihovu tržišnu vrednost. Prezimljava u zemljištu u kokonu na dubini od nekoliko centimetara. Odrasli insekti lete od maja do kraja jula. Leti, za vreme cvetanja, polaže jaja ispod pokožice ploda. Po izletanju, imago se hrani i 10‒15 dana kasnije počinje sa polaganjem jaja, obično u vreme kada plodovi dobiju žutu boju. Razvoj larve traje oko 30 dana, a potom, dok su plodovi još na stablu ili se oberu, larve izlaze iz njih i padaju na zemlju.

Najefikasnija mera suzbijanja je primena insekticida za suzbijanje imaga i sprečavanje polaganja jaja. Za prvi tretman se koristi preparat Sonar, u količini 1,5 l/ha, a za drugi tretman preparat Plures, koji ima kraću karencu.

Povezani proizvodi

Testiranje: Dynamic Posts - ACF Relationship Field