Edit Content

O nama

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije

Ako ste primetili grinje u paprici – reagujte odmah

acramite za grinje u paprici

Grinje u paprici, kao i u drugom povrću i voću, vrlo su opasne za biljku i nanose velike štete prinosima. Najčešće su prisutni obični paučinar i crvena voćna grinja.

Obični paučinar je sigurno jedna od najštetnijih grinja u voću i povrću. On živi na naličju lista i hrani se sokovima biljaka. Njegovo prisutstvo se poznaje po tačkastim flekama na listu u početnim fazama napada na biljku, a kako se brojnost grinja i napad uvećava, čitav list žuti i suši se. Sve to u krajnjem dovodi do skraćenja vegetacije, zaostajanja u porastu i formiranja sitnijih plodova, odnosno do značajnih smanjenja u prinosu.

Zato je vrlo opasno zanemariti grinje u paprici, naročito ako se paprika nalazi u fazi cvetanja i formiranja plodova. Svako odlaganje primene odgovarajućeg preparata vodi do propadanja biljaka.

Dipl. inž. Milana Janićijević, stručnjak za povrtarstvo, ima rešenje za ovaj problem. U pitanju je preparat Acramite. To je kontaktni akaricid koji uspešno suzbija štetne grinje u paprici, ali i u jabuci, malini, jagodi.

Primenjuje se u količini 0,25 l/ha. Ako radite leđnom prskalicom, količina je 2,5 ml na 10l vode na 100 m2. Pošto se grinje u povrću nalaze na naličju lista, potrebno je što bolje okupati biljku sa svih strana.

Acramite ima brzo dejstvo na sve razvojne stadijume običnog paučinara, a kod crvenog voćnog pauka ne deluje na stadijum jaja. Zbog toga se preporučuje upotreba preparata Amon nakon 7-10 dana, kojim suzbijamo sve pokretne forme grinja koje su se izlegle iz jajeta nakon primene preparata Acramite.

Ukoliko imate papriku pred berbu, treba da znate da je prednost preparata Acramite karenca od 1 dana za papriku, jagodu i malinu. To znači da samo jedan dan posle prskanja plodovi mogu da se beru i koriste u ishrani.

Pregledajte vaše biljke i ukoliko uočite grinje u paprici, delujete odmah sa preparatom Acramite.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Y9Et4Mc63QQ[/embedyt]

„Nagrada AAA Platinasta izvrsnost“

za 2021. godinu, sertifikat bonitetne izvrsnosti dun & bradstreet

Ovim sertifikatom Dun & Bradstreet Srbija potvrđuje da je subjekat postigao međunarodni standard bonitetne izvrsnosti i spada u grupu najuspešnijih kompanija u Srbiji, koje su najmanje tri godine zaredom ostvarile pravo na Zlatni AAA sertifikat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Evropski Platinum AAA sertifikat“

za 2020.godunu, jedan od najprestižnijih sertifikata o bonitetnoj izvrsnosti u Evropi - Kreditni rejting Gold AAA

PLATINUM AAA sertifikat izdaje Bisnode AB Švedska, vodeća evropska firma za procenu poslovnog boniteta.Po identičnim i vrlo strogim kriterijumima, sertifikat za bonitetnu izvrsnost poslovanja Bisnode grupa dodeljuje u 30 zemalja Evrope.

Vise o nagradi na linkovima:

„Environmental Respect Award“

2014. godina, nagrada za očuvanje okoline dodeljena u SAD od DuPonta

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Najbolji proces selekcije kandidata za posao“

u okviru projekta "oceni put do posla" 2019. prema iyboru posetilaca sajta poslovi.infostud.com

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Beogradski pobednik“

za 2016. godinu, koji dodeljuje Privredna komora Beograda

Za trideset godina dodeljivanja nagrada, nagrade „Beogradski pobednik“ i „Plaketa“ ponelo je 191 privredno društvo i oko 60 preduzetnika, pojedinaca i institucija

Vise o nagradi na linkovima:

„Zlatna gazela“

za 2016. godinu, koja se dodeljuje najbrže rastućoj firmi u Srbiji

Zlatna gazela Srbije za 2016. godinu je kompanija "Chemical Agrosava" iz Beograda. Ovo priznanje, kojim međunarodna kompanija "Bisnode" nagrađuje najbolje među najbrže rastućim firmama, prvi put je dodeljeno u Srbiji, na svečanosti održanoj u sredu (18. maja 2016. godine) u Skupštini grada Beograda.

Vise o nagradi na linkovima: