Edit Content

O nama

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije

Idealna kombinacija preparata protiv korova u kukuruzu i suncokretu

protiv korova u kukuruzu

Kada je reč o suzbijanju korova na crno u kukuruzu i suncokretu, Agrosava ima u ponudi dva odlična preparata, Telus i Zeazin.

Telus se prvenstveno koristi protiv uskolisnih korova u kukuruzu i suncokretu, dok Zeazin deluje na jednogodišnje širokolisne korove. Što se tiče količine primene, one se neznatno razlikuju, pa se tako ovi preparati u kukuruzu primenjuju u količini 1,5 l/ha, a u suncokretu 1,2 l/ha.

Telus i Zeazin su potpuno kompatibilni i značajno smanjuju zakorovljenost parcela. Tajna njihove visoke efikasnosti leži u drugačijem mehanizmu delovanja u odnosu na preparate koji se primenjuju nakon nicanja korova.

prskanje na crno u kukuruzu

Kada primenjujemo prskanje na crno, korovi usvajaju preparate već prilikom klijanja i ranog porasta i suše se praktično u startu. U toku tog procesa veliki uticaj imaju padavine, jer je kiša potrebna za aktivaciju sredstava. Ukoliko bude padavina nakon prskanja, ratari će se rešiti 70-80% korova na svojim parcelama. Iako je to idealno, treba znati da će biti efekta i bez kiše, samo značajno manjeg.

A šta je sa rezistencijom korova? Da li Telus i Zeazin deluju na sve otporniji sirak, štir, ambroziju? Kada je korov rezistentan, on je zapravo otporan na određenu aktivnu materiju, a ne na sve. Pa tako je sirak rezistentan u Banatu prvenstveno na sve herbicide iz grupe sulfonilurea. Telus, međutim, ima aktivnu materiju S-metolahlor, koji je iz potpuno druge grupe i na nju sirak nije rezistentan. Zato, baš tamo gde ima problema sa rezistentnim sirkom, tretman Telusom trebao bi biti neizostavan. Takođe, Telus deluje i na štir, kao i Zeazin.

Korovi se najlakše suzbijaju kada su mali, zato tretman protiv korova u kukuruzu i suncokretu koji se sprovodi posle setve, a pre nicanja, daje tako dobre rezultate.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=YD7Vy04Htj4[/embedyt]

„Nagrada AAA Platinasta izvrsnost“

za 2021. godinu, sertifikat bonitetne izvrsnosti dun & bradstreet

Ovim sertifikatom Dun & Bradstreet Srbija potvrđuje da je subjekat postigao međunarodni standard bonitetne izvrsnosti i spada u grupu najuspešnijih kompanija u Srbiji, koje su najmanje tri godine zaredom ostvarile pravo na Zlatni AAA sertifikat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Evropski Platinum AAA sertifikat“

za 2020.godunu, jedan od najprestižnijih sertifikata o bonitetnoj izvrsnosti u Evropi - Kreditni rejting Gold AAA

PLATINUM AAA sertifikat izdaje Bisnode AB Švedska, vodeća evropska firma za procenu poslovnog boniteta.Po identičnim i vrlo strogim kriterijumima, sertifikat za bonitetnu izvrsnost poslovanja Bisnode grupa dodeljuje u 30 zemalja Evrope.

Vise o nagradi na linkovima:

„Environmental Respect Award“

2014. godina, nagrada za očuvanje okoline dodeljena u SAD od DuPonta

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Najbolji proces selekcije kandidata za posao“

u okviru projekta "oceni put do posla" 2019. prema iyboru posetilaca sajta poslovi.infostud.com

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Beogradski pobednik“

za 2016. godinu, koji dodeljuje Privredna komora Beograda

Za trideset godina dodeljivanja nagrada, nagrade „Beogradski pobednik“ i „Plaketa“ ponelo je 191 privredno društvo i oko 60 preduzetnika, pojedinaca i institucija

Vise o nagradi na linkovima:

„Zlatna gazela“

za 2016. godinu, koja se dodeljuje najbrže rastućoj firmi u Srbiji

Zlatna gazela Srbije za 2016. godinu je kompanija "Chemical Agrosava" iz Beograda. Ovo priznanje, kojim međunarodna kompanija "Bisnode" nagrađuje najbolje među najbrže rastućim firmama, prvi put je dodeljeno u Srbiji, na svečanosti održanoj u sredu (18. maja 2016. godine) u Skupštini grada Beograda.

Vise o nagradi na linkovima: