Edit Content

O nama

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije

Ima li adekvatne zamene za zabranjene preparate?

pesticidi

Sredstva za zaštitu bilja unela su velike promene u poljoprivrednu proizvodnju od kada su počela da se koriste. Prinosi su se povećali višestruko, jer su poljoprivrednici dobili sredstva za uspešnu borbu sa korovima, insektima i drugim uzročnicima bolesti biljaka.

Pesticidi, zbog njihovog potencijalnog efekta na zdravlje ljudi, korisne organizme i okolinu uopšte, podležu strogim kontrolama. U Srbiji je na snazi Zakon o sredstvima za zaštitu bilja koji je usaglašen sa evropskim regulativama, te materije koje EU ne odobri, neće biti odobrene ni ovde. Poslednjih godina primetno je da se zabranjuju određene aktivne materije, koje su godinama bile u upotrebi, poput hlorpirifosa ili neonikotinoida.

Sve to jasno ukazuje da poljoprivredni proizvođači, kao i proizvođači pesticida, moraju da prate inovacije i nove sigurnosne standarde, kako bi odbrana od biljnih bolesti i štetočina i dalje bila efikasna. A kvalitet hrane odgovarajući.

Agrosava je poljoprivrednicima obezbedila 4 nova, registrovana i bezbedna preparata

U pitanju su dva insekticida, jedan herbicid i jedan fungicid.

Novi fungicid je preparat Diverto, na bazi aktivne materije ciprodinil, koja je zamena za zabranjeni iprodion. Ukoliko se primenjuje po uputstvu proizvođača, vrlo je efikasan u suzbijanju monilija. Koristi u zasadima jabuke, višnje, breskve, šljive i vinove loze.

Novina u herbicidima je preparat Marker, na bazi dobro poznate materije pendimetalin. Marker je registrovan za useve luk i krompir, ali se može koristiti i za druge povrtarske useve.

Kod insekticida su najveće promene, obzirom da je nekoliko preparata, tj, aktivnih materija zabranjeno. Tako je Agrosava registrovala dva nova insekticida: Šiman, na bazi acetamiprida i Present, na bazi zeta cipermetrina (zamena za hlorpirifos). Glavno dejstvo preparata Šiman je na vaši i duvanov trips, u usevima jabuka, breskva i duvan, dok je Present zemljišni insekticid namenjen za suzbijanje žičara u kukuruzu.

Za pomoć i savete oko novih preparata uvek možete kontaktirati Agrosavin stručni tim, a ovom prilikom vam Srđan Stevanović predstavlja nove, registrovane proizvode.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=d6EtyA_Ef6Y[/embedyt]

 

„Nagrada AAA Platinasta izvrsnost“

za 2021. godinu, sertifikat bonitetne izvrsnosti dun & bradstreet

Ovim sertifikatom Dun & Bradstreet Srbija potvrđuje da je subjekat postigao međunarodni standard bonitetne izvrsnosti i spada u grupu najuspešnijih kompanija u Srbiji, koje su najmanje tri godine zaredom ostvarile pravo na Zlatni AAA sertifikat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Evropski Platinum AAA sertifikat“

za 2020.godunu, jedan od najprestižnijih sertifikata o bonitetnoj izvrsnosti u Evropi - Kreditni rejting Gold AAA

PLATINUM AAA sertifikat izdaje Bisnode AB Švedska, vodeća evropska firma za procenu poslovnog boniteta.Po identičnim i vrlo strogim kriterijumima, sertifikat za bonitetnu izvrsnost poslovanja Bisnode grupa dodeljuje u 30 zemalja Evrope.

Vise o nagradi na linkovima:

„Environmental Respect Award“

2014. godina, nagrada za očuvanje okoline dodeljena u SAD od DuPonta

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Najbolji proces selekcije kandidata za posao“

u okviru projekta "oceni put do posla" 2019. prema iyboru posetilaca sajta poslovi.infostud.com

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Beogradski pobednik“

za 2016. godinu, koji dodeljuje Privredna komora Beograda

Za trideset godina dodeljivanja nagrada, nagrade „Beogradski pobednik“ i „Plaketa“ ponelo je 191 privredno društvo i oko 60 preduzetnika, pojedinaca i institucija

Vise o nagradi na linkovima:

„Zlatna gazela“

za 2016. godinu, koja se dodeljuje najbrže rastućoj firmi u Srbiji

Zlatna gazela Srbije za 2016. godinu je kompanija "Chemical Agrosava" iz Beograda. Ovo priznanje, kojim međunarodna kompanija "Bisnode" nagrađuje najbolje među najbrže rastućim firmama, prvi put je dodeljeno u Srbiji, na svečanosti održanoj u sredu (18. maja 2016. godine) u Skupštini grada Beograda.

Vise o nagradi na linkovima: