Edit Content

O nama

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije

Setva kukuruza 2021 – najnovije preporuke

setva kukuruza 2021

Prošle godine u ovo vreme setva kukuruza je uveliko bila u toku, ali setva kukuruza 2021 je drugačija. Topao početak marta je najavljivao ranu setvu, ali su kiše i zahlađenje odložili setvu za najmanje 2 nedelje.

Dr Nenad Vasić, glavni selekcionar iz AS hibrida, savetuje ratare da ne žure. Optimalni uslovi za setvu kukuruza su temperatura zemljišta 8-10 stepeni, zato treba sačekati. Inače, ako posejete kukuruz u suviše hladno zemljište, imaćete dug period nicanja i veću mogućnost da žičari oštete kukuruz.

Sve do početka maja setva kukuruza se može obaviti. I svaka FAO grupa zrenja će stići na vreme.

Semena kukuruza ima – ali koji hibrid odabrati?

Šta se savetuje za plodne terene, poput Braničeva i Podunavlja, a šta za Srem?

Braničevo i Podunavlje se po kvalitetu zemljišta približavaju Bačkoj, srcu kukuruznog regiona Srbije. Za takvo podneblje dr Nenad Vasić preporučuje AS hibride FAO grupe 500, i to AS 5M43, sa gustinama 65-68 000 biljaka po hektaru. Našem podneblju najviše odgovara grupa 500, jer dokazano ima najveći potencijal za prinos i najbolji odnos vlage u momentu žetve, samim tim i najbolju profitabilnost na kraju.

Može se ići i na ranije hibride, AS 201 ili AS 3300, sa gustinama 70 i preko 70 000 biljaka. A za one koji bi želeli nešto kasnije hibride tu su AS 6E02 i AS 72.

Što se tiče južnog Srema, to je teren koji ima vrlo različite tipove zemljišta i različite uslove uspevanja. Zato bi tu trebalo ići na najpouzdanije hibride, koji izdržavaju sve uslove, kao što su AS 507, AS 72 ili AS 702.

Po rečima dr Vasića semena ima dovoljno, mada je primetno veće interesovanje za rane hibride. Ratari, međutim, ne bi trebalo da se plaše nestašice ranih hibrida, jer kako je već naglasio, za naše podneblje idealni su hibridi FAO grupe 500.

Svakako, ako niste sigurni koje je hibrid najbolji za vašu parcelu, u svakom momentu možete kontaktirati stručnu službu AS hibrida i dobiti pomoć.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=hwvDn3BDqGk[/embedyt]

„Nagrada AAA Platinasta izvrsnost“

za 2021. godinu, sertifikat bonitetne izvrsnosti dun & bradstreet

Ovim sertifikatom Dun & Bradstreet Srbija potvrđuje da je subjekat postigao međunarodni standard bonitetne izvrsnosti i spada u grupu najuspešnijih kompanija u Srbiji, koje su najmanje tri godine zaredom ostvarile pravo na Zlatni AAA sertifikat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Evropski Platinum AAA sertifikat“

za 2020.godunu, jedan od najprestižnijih sertifikata o bonitetnoj izvrsnosti u Evropi - Kreditni rejting Gold AAA

PLATINUM AAA sertifikat izdaje Bisnode AB Švedska, vodeća evropska firma za procenu poslovnog boniteta.Po identičnim i vrlo strogim kriterijumima, sertifikat za bonitetnu izvrsnost poslovanja Bisnode grupa dodeljuje u 30 zemalja Evrope.

Vise o nagradi na linkovima:

„Environmental Respect Award“

2014. godina, nagrada za očuvanje okoline dodeljena u SAD od DuPonta

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Najbolji proces selekcije kandidata za posao“

u okviru projekta "oceni put do posla" 2019. prema iyboru posetilaca sajta poslovi.infostud.com

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Beogradski pobednik“

za 2016. godinu, koji dodeljuje Privredna komora Beograda

Za trideset godina dodeljivanja nagrada, nagrade „Beogradski pobednik“ i „Plaketa“ ponelo je 191 privredno društvo i oko 60 preduzetnika, pojedinaca i institucija

Vise o nagradi na linkovima:

„Zlatna gazela“

za 2016. godinu, koja se dodeljuje najbrže rastućoj firmi u Srbiji

Zlatna gazela Srbije za 2016. godinu je kompanija "Chemical Agrosava" iz Beograda. Ovo priznanje, kojim međunarodna kompanija "Bisnode" nagrađuje najbolje među najbrže rastućim firmama, prvi put je dodeljeno u Srbiji, na svečanosti održanoj u sredu (18. maja 2016. godine) u Skupštini grada Beograda.

Vise o nagradi na linkovima: