Edit Content

O nama

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije

Suzbijanje korova u kukuruzu do petog lista

suzbijanje korova u kukuruzu

Cilj svakog proizvođača kukuruza u svojoj proizvodnji je da ostvari maksimalan prinos, a sa njime i profit. Da bi se postogao ovaj cilj neophodno je ispuniti određene uslove:

  • Kvalitetna obrada zemljišta i ishrana
  • Izbor adekvatnog hibrida sa dobrim genetskim potencijalom i pravovremenom setvom
  • Suzbijanje korova u kukuruzu.

Pošto se visina prinosa u kukuruzu formira do petog lista, jako je bitno da nam usev bude čist, odnosno oslobođen od delovanja korovskih biljaka u tom razvojnom stadijumu, savetuju iz kompanije Agrosava.

Herbicidi za suzbijanje korova u kukuruzu

Izbor herbicida nakon nicanja kukuruza zavisi prvenstveno od prisutnih korova na parceli, kao i od visine (broj listova) kukuruza. Kod brojanja listova kukuruza na samoj biljci broje se svi listovi.

Za suzbijanje korova u kukuruzu od 2-5 listova, zajedno sa porastom useva, mogu se pojaviti korovi veoma otporni za suzbijanje: čičak, poponac, palamida, ambrozija, teofrastova lipica, tatula, gorušica i drugi širokolisni korovi. Ove korove je najbolje uništavati kada se nalaze u fazi 2-4 lista u usevu kukuruza.

Za uništavanje ovih korova preporuka je da se tretmani izvedu sledećim kombinacijama herbicida:

Kombinacije Matona i Colosseuma sa Zeazinom sinergistički povećavaju stepen efikasnost na gotovo sve širokolisne korove preko lista a i zemljišta.

Ako imamo iznikle uskolisne korove jednogodišnje i višegodišnje, kao što su: muhari, proso, divlji sirak iz semena, divlji sirak iz rizoma, preporučujemo kombinovanje sa jednom ili drugom varijantom, uz dodavanje preparata Nikosav u količini od 1-1,25 l/ha. Nikosav se može primeniti u kukuruzu u razvoju 3-8 listova, a razvoj divljeg sirka u fazi 3-5 listova.

Prilikom prskanja kukuruza herbicidima preporučujemo primenu folijarnih đubriva, i to Wuxal Super u dozi 3-4 l/ha ili Wuxal Top P 3-5 l/ha.

Napomena stručne službe Agrosave

Herbicidi sa hormonskim delovanjem (Maton, Colosseum) zahtevaju posebnu pažnju pri primeni i ukoliko se upotrebe u preporučenim količinama i u preporučenoj fazi porasta daju dobre rezultate u suzbijanju i najotpornijih korova koji se javljaju u usevu kukuruza.

„Nagrada AAA Platinasta izvrsnost“

za 2021. godinu, sertifikat bonitetne izvrsnosti dun & bradstreet

Ovim sertifikatom Dun & Bradstreet Srbija potvrđuje da je subjekat postigao međunarodni standard bonitetne izvrsnosti i spada u grupu najuspešnijih kompanija u Srbiji, koje su najmanje tri godine zaredom ostvarile pravo na Zlatni AAA sertifikat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Evropski Platinum AAA sertifikat“

za 2020.godunu, jedan od najprestižnijih sertifikata o bonitetnoj izvrsnosti u Evropi - Kreditni rejting Gold AAA

PLATINUM AAA sertifikat izdaje Bisnode AB Švedska, vodeća evropska firma za procenu poslovnog boniteta.Po identičnim i vrlo strogim kriterijumima, sertifikat za bonitetnu izvrsnost poslovanja Bisnode grupa dodeljuje u 30 zemalja Evrope.

Vise o nagradi na linkovima:

„Environmental Respect Award“

2014. godina, nagrada za očuvanje okoline dodeljena u SAD od DuPonta

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Najbolji proces selekcije kandidata za posao“

u okviru projekta "oceni put do posla" 2019. prema iyboru posetilaca sajta poslovi.infostud.com

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Beogradski pobednik“

za 2016. godinu, koji dodeljuje Privredna komora Beograda

Za trideset godina dodeljivanja nagrada, nagrade „Beogradski pobednik“ i „Plaketa“ ponelo je 191 privredno društvo i oko 60 preduzetnika, pojedinaca i institucija

Vise o nagradi na linkovima:

„Zlatna gazela“

za 2016. godinu, koja se dodeljuje najbrže rastućoj firmi u Srbiji

Zlatna gazela Srbije za 2016. godinu je kompanija "Chemical Agrosava" iz Beograda. Ovo priznanje, kojim međunarodna kompanija "Bisnode" nagrađuje najbolje među najbrže rastućim firmama, prvi put je dodeljeno u Srbiji, na svečanosti održanoj u sredu (18. maja 2016. godine) u Skupštini grada Beograda.

Vise o nagradi na linkovima: