Edit Content

O nama

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije

Najefikasnije suzbijanje korova u kukuruzu i suncokretu

suzbijanje korova u kukuruzu i suncokretu

Imate nedoumice kako da zaštite vaš usev? Svratite na kafu kod Agrosave i saznajte sve što vas interesuje.

Velika dilema ratara – kada raditi suzbijanje korova u kukuruzu i suncokretu – zapravo je lako rešiva. Istraživanja i prethodno iskustvo pokazali su da prskanje kukuruza i suncokreta posle setve, a pre nicanja daje ubedljivo najbolje rezultate. Na taj način, korovi usvajaju preparate već prilikom klijanja i ranog porasta i suše se praktično u startu.

Naime, kukruz i suncokret su kulture kod kojih je najbolje da se u ranim fazama razvića spreči štetan uticaj korova. Kada biljka raste slobodno od starta, mnogo spremnija ulazi u leto i prinosi mnogo manje variraju.

Za kompletnu zaštitu od korova, Agrosava vam preporučuje provereno efikasnu kombinaciju preparata: Telus i Zeazin.

Telus se u kukuruzu primenjuje u količini 1,4 l/ha i suzbija uskolisne korove. Dok Zeazin ide u količini 1,5-2 l/ha i suzbija širokolisne korove, naročito štir, abutilon, pepeljugu, hoću neću.

Što se tiče suzbijanja korova u suncokretu, koristi se ista kombinacija preparata, ali se mora voditi računa o količini. Pošto je suncokret osetljiviji od kukuruza, količine moraju biti manje – 1,2 l/ha. Primenu na peskovitim zemljištima treba izbegavati.

Moguće je da vaš usev kukuruza ili suncokreta bude potpuno oslobođen od korova – i to odmah, na početku porasta, kada je i najvažnije da obezbedite konkurentnu prednost usevu. Telus i Zeazin dokazano suzbijaju sve korove i tako vam obezbeđuju čiste njive i visoke prinose.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Gesi_byr2es[/embedyt]

„Nagrada AAA Platinasta izvrsnost“

za 2021. godinu, sertifikat bonitetne izvrsnosti dun & bradstreet

Ovim sertifikatom Dun & Bradstreet Srbija potvrđuje da je subjekat postigao međunarodni standard bonitetne izvrsnosti i spada u grupu najuspešnijih kompanija u Srbiji, koje su najmanje tri godine zaredom ostvarile pravo na Zlatni AAA sertifikat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Evropski Platinum AAA sertifikat“

za 2020.godunu, jedan od najprestižnijih sertifikata o bonitetnoj izvrsnosti u Evropi - Kreditni rejting Gold AAA

PLATINUM AAA sertifikat izdaje Bisnode AB Švedska, vodeća evropska firma za procenu poslovnog boniteta.Po identičnim i vrlo strogim kriterijumima, sertifikat za bonitetnu izvrsnost poslovanja Bisnode grupa dodeljuje u 30 zemalja Evrope.

Vise o nagradi na linkovima:

„Environmental Respect Award“

2014. godina, nagrada za očuvanje okoline dodeljena u SAD od DuPonta

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Najbolji proces selekcije kandidata za posao“

u okviru projekta "oceni put do posla" 2019. prema iyboru posetilaca sajta poslovi.infostud.com

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Beogradski pobednik“

za 2016. godinu, koji dodeljuje Privredna komora Beograda

Za trideset godina dodeljivanja nagrada, nagrade „Beogradski pobednik“ i „Plaketa“ ponelo je 191 privredno društvo i oko 60 preduzetnika, pojedinaca i institucija

Vise o nagradi na linkovima:

„Zlatna gazela“

za 2016. godinu, koja se dodeljuje najbrže rastućoj firmi u Srbiji

Zlatna gazela Srbije za 2016. godinu je kompanija "Chemical Agrosava" iz Beograda. Ovo priznanje, kojim međunarodna kompanija "Bisnode" nagrađuje najbolje među najbrže rastućim firmama, prvi put je dodeljeno u Srbiji, na svečanosti održanoj u sredu (18. maja 2016. godine) u Skupštini grada Beograda.

Vise o nagradi na linkovima: