Edit Content

O nama

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije

Teatar plus i Plures – dobitna kombinacija preparata za bolesti i insekte u pšenici

teatar i plures

Imate nedoumice kako da zaštite vaš usev? Svratite na kafu kod Agrosave i saznajte sve što vas interesuje.

Izveštaji sa terena pokazuju da pšenica sada, posle setve i nicanja, izgleda odlično. Međutim, nakon blage zime, kao što je bila prethodna, koja pogoduje prezimljavanju parazita, postoji opravdana bojazan od toga kako će pšenica izgledati posle proleća.

Zato je za osiguranje dobrog prinosa i kvaliteta zrna potrebno delovati preventivno na najčešće bolesti žita, poput pepelnice, rđe i septorije.

Agrosava za suzbijanje tih bolesti ima vrlo delotvoran fungicid Teatar plus. On u sebi ima dve aktivne materije, azoksistrobin i difenokonazol, koje jedna drugu dopunjuju i povećavaju efikasnost preparata. Teatar plus se primenjuje u količinama od 0,6 l/ha do 0,8 l/ha, u periodu vlatanja, klasanja i početkom cvetanja. Koju količinu će ratari primeniti zavisi od uslova za pojavu bolesti. Ako su slabiji, koriste se manje količine, dok se veća doza primenjuje kada su povoljni uslovi (gust i bujan usev, sorta koja zahteva intenzivnu zaštitu, kišovito vreme).

Pored pojave bolesti, ratari se mogu suočiti i sa problemom insekata u pšenici, naročito sa insektom lema. Ukoliko lema, odnosno žitna pijavica, napadne usev, direktno je ugrožen prinos, a jače napadnute biljke mogu biti i potpuno uništene. Zato je zaštita od izuzetnog značaja.

Agrosava omogućava proizvođačima da efikasno rešee i ovaj problem, i to pomoću preparata Plures. Plures je insekticid sa kontaktim i digestivnim delovanjem. U kontaktu sa štetnim insektima izaziva gubitak koordinacije, konvulzije, dehidrataciju, „knock-down“ efekat i brzo uginuće. To je vrlo značajno, jer se tako sprečava veće oštećenje biljke. Primenjuje se u količini 0,5 – 0,65 l/ha, uz utrošak vode 200 – 400 l/ha.

Pošto se može kombinovati sa Teatrom plus, ratari praktično mogu jednim tretmanom uspešno delovati i na bolesti i na insekte u pšenici.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=WTt3wghIOQE[/embedyt]

„Nagrada AAA Platinasta izvrsnost“

za 2021. godinu, sertifikat bonitetne izvrsnosti dun & bradstreet

Ovim sertifikatom Dun & Bradstreet Srbija potvrđuje da je subjekat postigao međunarodni standard bonitetne izvrsnosti i spada u grupu najuspešnijih kompanija u Srbiji, koje su najmanje tri godine zaredom ostvarile pravo na Zlatni AAA sertifikat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Evropski Platinum AAA sertifikat“

za 2020.godunu, jedan od najprestižnijih sertifikata o bonitetnoj izvrsnosti u Evropi - Kreditni rejting Gold AAA

PLATINUM AAA sertifikat izdaje Bisnode AB Švedska, vodeća evropska firma za procenu poslovnog boniteta.Po identičnim i vrlo strogim kriterijumima, sertifikat za bonitetnu izvrsnost poslovanja Bisnode grupa dodeljuje u 30 zemalja Evrope.

Vise o nagradi na linkovima:

„Environmental Respect Award“

2014. godina, nagrada za očuvanje okoline dodeljena u SAD od DuPonta

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Najbolji proces selekcije kandidata za posao“

u okviru projekta "oceni put do posla" 2019. prema iyboru posetilaca sajta poslovi.infostud.com

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Beogradski pobednik“

za 2016. godinu, koji dodeljuje Privredna komora Beograda

Za trideset godina dodeljivanja nagrada, nagrade „Beogradski pobednik“ i „Plaketa“ ponelo je 191 privredno društvo i oko 60 preduzetnika, pojedinaca i institucija

Vise o nagradi na linkovima:

„Zlatna gazela“

za 2016. godinu, koja se dodeljuje najbrže rastućoj firmi u Srbiji

Zlatna gazela Srbije za 2016. godinu je kompanija "Chemical Agrosava" iz Beograda. Ovo priznanje, kojim međunarodna kompanija "Bisnode" nagrađuje najbolje među najbrže rastućim firmama, prvi put je dodeljeno u Srbiji, na svečanosti održanoj u sredu (18. maja 2016. godine) u Skupštini grada Beograda.

Vise o nagradi na linkovima: