Edit Content

O nama

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije

Zaštita soje od korova: kako držati njivu pod kontrolom?

zaštita soje od korova

Sve popularnija zbog rasta cene na tržištu, soja je čest izbor proizvođača i zbog široke primene u ishrani, ali i u industrijskoj proizvodnji.

Nakon setve soje sledi period praćenja useva i njegove zaštite. Najvažnija u ovom periodu je zaštita soje od korova. Međutim, proizvođači se sve više suočavaju sa problemom otpornih korova na većinu poznatih herbicida (štir, ambrozija, pepeljuga…). Na takvim njivama, od presudnog je značaja delovati protiv korova odmah, tj, posle setve, a pre nicanja, kako se korovi ne bi širili i problem usložnjavao. Odnosno, kako bismo soji obezbedili dobre uslove za rast od samog početka.

Dipl. Inž. Milan Sudimac, stručnjak iz Agrosave, vam za takve situacije predlaže preparat Finish, dobro izbalansiran proizvod sa 2 aktivne materije, koji vrlo uspešno deluje na sve širokolisne i uskolisne korove u usevu soje. Vrlo je bitno istaći da korovi na ovaj herbicid ne mogu da razviju rezistentnost. Primenjuje se posle setve, a pre nicanja, u količini 2,5 l/ha, i posle tretmana ste minimum mesec dana mirni.

Pored Finish-a, zaštita soje od korova može da se sprovede i pomoću preparata Eugen. Eugen je jednokomponentni herbicid, koji je postao standard za suzbijenje korova u soji, a takođe se može primenjivati i u krompiru.

Oba preparata su vrlo delotvorna, a koji ćete i kada primeniti zavisi od stanja na vašoj njivi. Kod proizvođača koji imaju malo „prljavije“ njive, Agrosava preporučuje primenu preparata Finish. Dok je  u „negovanijim“ njivama moguće primeniti Eugen, i to u količini 700 ml/ha.

Svakako, kada je zaštita soje od korova u pitanju, cilj je da dobijete zdravu i prinosnu biljku i da u žetvu uđete neopterećeni.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=hR9_svuUPE0[/embedyt]

„Nagrada AAA Platinasta izvrsnost“

za 2021. godinu, sertifikat bonitetne izvrsnosti dun & bradstreet

Ovim sertifikatom Dun & Bradstreet Srbija potvrđuje da je subjekat postigao međunarodni standard bonitetne izvrsnosti i spada u grupu najuspešnijih kompanija u Srbiji, koje su najmanje tri godine zaredom ostvarile pravo na Zlatni AAA sertifikat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Evropski Platinum AAA sertifikat“

za 2020.godunu, jedan od najprestižnijih sertifikata o bonitetnoj izvrsnosti u Evropi - Kreditni rejting Gold AAA

PLATINUM AAA sertifikat izdaje Bisnode AB Švedska, vodeća evropska firma za procenu poslovnog boniteta.Po identičnim i vrlo strogim kriterijumima, sertifikat za bonitetnu izvrsnost poslovanja Bisnode grupa dodeljuje u 30 zemalja Evrope.

Vise o nagradi na linkovima:

„Environmental Respect Award“

2014. godina, nagrada za očuvanje okoline dodeljena u SAD od DuPonta

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Najbolji proces selekcije kandidata za posao“

u okviru projekta "oceni put do posla" 2019. prema iyboru posetilaca sajta poslovi.infostud.com

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Beogradski pobednik“

za 2016. godinu, koji dodeljuje Privredna komora Beograda

Za trideset godina dodeljivanja nagrada, nagrade „Beogradski pobednik“ i „Plaketa“ ponelo je 191 privredno društvo i oko 60 preduzetnika, pojedinaca i institucija

Vise o nagradi na linkovima:

„Zlatna gazela“

za 2016. godinu, koja se dodeljuje najbrže rastućoj firmi u Srbiji

Zlatna gazela Srbije za 2016. godinu je kompanija "Chemical Agrosava" iz Beograda. Ovo priznanje, kojim međunarodna kompanija "Bisnode" nagrađuje najbolje među najbrže rastućim firmama, prvi put je dodeljeno u Srbiji, na svečanosti održanoj u sredu (18. maja 2016. godine) u Skupštini grada Beograda.

Vise o nagradi na linkovima: