Edit Content

O nama

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije

Kompletna zaštita soje od širokolisnih korova

Zaštita soje od širokolisnih korova je vrlo važna stavka programa zaštite soje, a kako da je sprovedete najbolje moguće, pitali smo stručnjaka za zaštitu biljaka iz kompanije Agrosava, dipl. inž. Danila Beatovića.

Stanje na terenu pokazuje da setva soje uveliko traje i da je došlo do porasta njene popularnosti. Kao da svi ove godine seju soju i to nije slučajno. Soja je inače vrlo ekonomski i agrotehnički značajna kultura, a rast njene cene na berzi dodatno motiviše ratare da se uključe u njenu proizvodnju.

Ipak, da li su svi ratari potpuno spremni za izazove u zaštiti soje? Obzirom da je to izuzetno nežna i osetljiva biljka, sa njenom zaštitom bi trebalo biti posebno obazrivi. Greške skupo koštaju – a evo kako da izbegnete najgore i nepopravljive.

Kompletna zaštita soje od širokolisnih korova

Najveći neprijatelji ove princeze ratarskih kultura jesu korovi. Njihov negativni uticaj je ogroman i to naročito u periodu od nicanja soje pa sve do zatvaranja redova. Tada korovi niču i pre i posle soje, a mnogo brže od nje.

U tome naročito prednjače širokolisni korovi (ambrozija, štir, pepeljuga, kereće grožđe…), i zato je njihovo suzbijanje od posebne važnosti. Pravo vreme za suzbijanje širokolisnih korova u soji je između prvog i trećeg troliska.

Agrosava preporučuje izuzetno delotvornu kombinaciju preparata, pomoću koje je zaštita soje od širokolisnih korova kompletna. U pitanju su preparati Savazon, Sinamon i Piano. Njihovom kombinacijom efikasnost suzbijanja korova u soji je gotovo 100%, čak i posebno opasnog korova henopodijuma (na koga specifčno deluje Piano).

Takođe, Agrosava se potrudila da ratarima dodatno smanji stres i ceo proces zaštite soje od korova maksimalno pojednostavi. Pored prethodno nabrojanih, dobro poznatih preparata, Agrosava ima i nov proizvod – Albion. Albion je kombinacija dve aktivne materije iz Savazona i Sinamona, i kao takav je kompletan preparat za suzbijanje širokolisnih korova. Albion se takođe kombinuje sa Pianom.

Dakle, soja je važna i profitabilna kultura, ali i kultura kojom se treba konstantno baviti. Posebno je treba čuvati od korova, u pravo vreme i na pravi način. U suprotnom, posledice mogu biti katastrofalne i vaš prinos smanjen u značajnoj meri.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ZOVPLhT-W5Q[/embedyt]

„Nagrada AAA Platinasta izvrsnost“

za 2021. godinu, sertifikat bonitetne izvrsnosti dun & bradstreet

Ovim sertifikatom Dun & Bradstreet Srbija potvrđuje da je subjekat postigao međunarodni standard bonitetne izvrsnosti i spada u grupu najuspešnijih kompanija u Srbiji, koje su najmanje tri godine zaredom ostvarile pravo na Zlatni AAA sertifikat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Evropski Platinum AAA sertifikat“

za 2020.godunu, jedan od najprestižnijih sertifikata o bonitetnoj izvrsnosti u Evropi - Kreditni rejting Gold AAA

PLATINUM AAA sertifikat izdaje Bisnode AB Švedska, vodeća evropska firma za procenu poslovnog boniteta.Po identičnim i vrlo strogim kriterijumima, sertifikat za bonitetnu izvrsnost poslovanja Bisnode grupa dodeljuje u 30 zemalja Evrope.

Vise o nagradi na linkovima:

„Environmental Respect Award“

2014. godina, nagrada za očuvanje okoline dodeljena u SAD od DuPonta

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Najbolji proces selekcije kandidata za posao“

u okviru projekta "oceni put do posla" 2019. prema iyboru posetilaca sajta poslovi.infostud.com

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Beogradski pobednik“

za 2016. godinu, koji dodeljuje Privredna komora Beograda

Za trideset godina dodeljivanja nagrada, nagrade „Beogradski pobednik“ i „Plaketa“ ponelo je 191 privredno društvo i oko 60 preduzetnika, pojedinaca i institucija

Vise o nagradi na linkovima:

„Zlatna gazela“

za 2016. godinu, koja se dodeljuje najbrže rastućoj firmi u Srbiji

Zlatna gazela Srbije za 2016. godinu je kompanija "Chemical Agrosava" iz Beograda. Ovo priznanje, kojim međunarodna kompanija "Bisnode" nagrađuje najbolje među najbrže rastućim firmama, prvi put je dodeljeno u Srbiji, na svečanosti održanoj u sredu (18. maja 2016. godine) u Skupštini grada Beograda.

Vise o nagradi na linkovima: