Edit Content

O nama

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije

Zaštita voća u proleće – pobedite najznačajnije bolesti i insekte

zaštita voća u proleće

Sigurno je da voćarstvo u poslednje vreme sve više dobija na značaju i da kvalitetni plodovi uvek imaju kupce. Ipak, da bi se do toga došlo, potrebno je znanje, trud, vreme, a neretko i upornost u borbi sa raznim poteškoćama. Efikasna zaštita voća u proleće zato igra posebnu ulogu, jer omogućava da pravovremeno delujemo na glavne patogene i tako osiguramo uspeh voćarske proizvodnje.

Kada je u pitanju zaštita koštičavog i jabučastog voća, Dr Predrag Milovanović, stručnjak iz Agrosave, podelio je sa voćarima značajne savete, naročito korisne u ovim danima velikih temperaturnih kolebanja.

Agrosava uvek stoji na raspolaganju proizvođačima

I to kako u pogledu davanja saveta, tako i u pogledu izbora najefikasnijih proizvoda za zaštitu voća. Tako, dr Milovanović posebno ističe preparat Diverto. To je fungicid na bazi ciprodinila, koji se primenjuje u koštičavom i jabučastom voću, i ima jako širok spektar delovanja. Naročito je koristan u koštičavom voću za suzbijanje monilijoza, i to u fazama početka cvetanja, punog cvetanja i precvetavanja.

Takođe, dr Milovanović preporučuje i korišćenje preparata Different za zaštitu jabučastih voćnih vrsta od venturie, vrlo destruktivnog i ekonomski najštetnijeg prouzrokovača bolesti. Different karakteriše izuzetna sistemičnost, te ga je moguće primeniti zajedno sa kontaktnim preparatima, i preventivno i kurativno. Koristi se u fazama cvetanja, formiranja plodova pa nadalje.

Obzirom da borba sa insektima može da bude posebno teška, Agrosava suzbijanju štetnih insekata u koštičavom i jabučastom voću pridaje posebnu pažnju. Ove godine Agrosava izdvaja preparat Šiman, namenjen prvenstveno za suzbijanje vrsta koje se hrane sisanjem, kao što su lisne vaši. Doziranje je 150 gr/1m visine krune.

Ukoliko gajite koštičavo ili jabučasto voće važno je da zaštita voća u proleće bude kvalitetna, a da vam taj proces prođe što jednostavnije, da bude ekonomski isplativ i istovremeno efikasan, tu su Agrosavini stručnjaci i paleta provereno delotvornih proizvoda.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Rpe13NSXVJ0[/embedyt]

„Nagrada AAA Platinasta izvrsnost“

za 2021. godinu, sertifikat bonitetne izvrsnosti dun & bradstreet

Ovim sertifikatom Dun & Bradstreet Srbija potvrđuje da je subjekat postigao međunarodni standard bonitetne izvrsnosti i spada u grupu najuspešnijih kompanija u Srbiji, koje su najmanje tri godine zaredom ostvarile pravo na Zlatni AAA sertifikat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Evropski Platinum AAA sertifikat“

za 2020.godunu, jedan od najprestižnijih sertifikata o bonitetnoj izvrsnosti u Evropi - Kreditni rejting Gold AAA

PLATINUM AAA sertifikat izdaje Bisnode AB Švedska, vodeća evropska firma za procenu poslovnog boniteta.Po identičnim i vrlo strogim kriterijumima, sertifikat za bonitetnu izvrsnost poslovanja Bisnode grupa dodeljuje u 30 zemalja Evrope.

Vise o nagradi na linkovima:

„Environmental Respect Award“

2014. godina, nagrada za očuvanje okoline dodeljena u SAD od DuPonta

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Najbolji proces selekcije kandidata za posao“

u okviru projekta "oceni put do posla" 2019. prema iyboru posetilaca sajta poslovi.infostud.com

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Beogradski pobednik“

za 2016. godinu, koji dodeljuje Privredna komora Beograda

Za trideset godina dodeljivanja nagrada, nagrade „Beogradski pobednik“ i „Plaketa“ ponelo je 191 privredno društvo i oko 60 preduzetnika, pojedinaca i institucija

Vise o nagradi na linkovima:

„Zlatna gazela“

za 2016. godinu, koja se dodeljuje najbrže rastućoj firmi u Srbiji

Zlatna gazela Srbije za 2016. godinu je kompanija "Chemical Agrosava" iz Beograda. Ovo priznanje, kojim međunarodna kompanija "Bisnode" nagrađuje najbolje među najbrže rastućim firmama, prvi put je dodeljeno u Srbiji, na svečanosti održanoj u sredu (18. maja 2016. godine) u Skupštini grada Beograda.

Vise o nagradi na linkovima: