Edit Content

O nama

Agrosava je osnovana 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Kontaktne informacije

Zimski tretman voća (Everest, Letol i Plures)- Brza i efikasna zaštita voća

Doktor Predrag Milovanović iz kompanije Agrosava objasnio je da je voćarstvo perspektivna grana poljoprivrede u Srbiji, ali i koliko je važna pravilna zaštita voća.

Posmatrajući prethodnu godinu, primetno je da su cene poljoprivrednih proizvoda bile pretežno zadovoljavajuće za poljoprivrednike, pa je samim tim mogla da se ostvari i dobit.

Nažalost, izvoz jabuke je opao. Razlog za to jesu evropski i svetski trendovi u kojima je jabuka berzanska roba, ima je u sasvim dovoljnoj količini i kvalitet je iznad našeg kvaliteta. Tako ni cena jabuke nije bila zadovoljavajuća.

Počela je rezidba voća, jedna od najvažnijih tehnologija u voćarskoj proizvodnji. Na ovaj način se opredeljuje i kvalitet i količina roda za ovu godinu. Rezanjem vegetivnih i generativnih delova uspostavlja se ravnoteža u samoj biljci, a sada je idealna prilika da se otklone oštećene i zaražene grane i zaostali plodovi. Zimsko tretiranje kod koštičavih i jabučastih voćnih vrsta označava početak sezone zaštite bilja.

Veliki broj patogena, poput fitopatogenih gljiva, bakterija i štetnih insekata, prezimljava, kako na, tako i u stablu. Zato je potrebno tretiranje kojim se smanjuje (a u nekim slučajevima i uništava) infektivni potencijal koji može da bude veliki problem u sezoni. Kod koštičavih vrsta prezimljava veći broj patogena, poput kovrdžavosti lista breskve, monilioze, lisne i štitaste vaši, i mnogi drugi. Oni se mogu suzbiti na mestima prezimljavanja tako da mere zaštite imaju pun efekat i potencijal.

Za efikasno suzbijanje Agrosava godinama preporučuje jedan proveren proizvod, Everest, koji je na bazi bakar-hidroksida. Naime, ovaj bakarni preparat brzo deluje putem bakarnih jona. Nakupljanje bakarnih jona u sporama gljiva ili u ćelijama bakterija dovodi do fitotoksičnih efekata, a, obzirom na mnogostruko delovanje na ove ćelije, nije moguće dovesti do razvoja rezistencije. Bakarni preparati su visoko efikasni, te iako se koriste dugi niz godina, ne postoji razvoj rezistentnosti kod patogena.

Uz preparat Everest treba dodati i mineralno ulje. Agrosava preporučuje mineralno ulje Letol, koji ima dve važne uloge u zimskom tretmanu voća. Prva uloga mineralnog ulja je ta da omogućava da se biljke lepše oprskaju i da se depozit fungicida raspodeli i na najsitnija mesta. Druga uloga tiče se impregnacije. Naime, mineralno ulje je dobro za impregnaciju, omogućava unošenje bakarnih preparata u prizemni, površinski sloj kore, gde uglavnom prezimljavaju štetne vrste.

Ukoliko se, nakon rezidbe voća, utvrdi da u zasadima jabuka postoji povećano prisustvo, na primer, krvave vaši, uz Everest i Letol treba uvesti i insekticid Plures. Ovaj preparat je izuzetno efikasan i brzo deluje, nezavisno od spoljnih temperatura. Naravno, utiče i koristi se i na prezimljavajuća jaja lisnih vaši i prezimljavajuća jaja voćne grinje.

Dakle, kombinacija preparata Everest, Letol i Plures izuzetno je delotvorna u zaštiti i zimskom tretmanu voća.

Za male proizvođače Agrosava nudi gotovu kombinaciju bakra i mineralnog ulja- Bakarno ulje.

Dragi poljoprivrednici, na vama je da sada uđete u svoje voćnjake, proverite njihovo stanje i reagujete na vreme.

„Nagrada AAA Platinasta izvrsnost“

za 2021. godinu, sertifikat bonitetne izvrsnosti dun & bradstreet

Ovim sertifikatom Dun & Bradstreet Srbija potvrđuje da je subjekat postigao međunarodni standard bonitetne izvrsnosti i spada u grupu najuspešnijih kompanija u Srbiji, koje su najmanje tri godine zaredom ostvarile pravo na Zlatni AAA sertifikat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Evropski Platinum AAA sertifikat“

za 2020.godunu, jedan od najprestižnijih sertifikata o bonitetnoj izvrsnosti u Evropi - Kreditni rejting Gold AAA

PLATINUM AAA sertifikat izdaje Bisnode AB Švedska, vodeća evropska firma za procenu poslovnog boniteta.Po identičnim i vrlo strogim kriterijumima, sertifikat za bonitetnu izvrsnost poslovanja Bisnode grupa dodeljuje u 30 zemalja Evrope.

Vise o nagradi na linkovima:

„Environmental Respect Award“

2014. godina, nagrada za očuvanje okoline dodeljena u SAD od DuPonta

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Najbolji proces selekcije kandidata za posao“

u okviru projekta "oceni put do posla" 2019. prema iyboru posetilaca sajta poslovi.infostud.com

Kandidati koji su konkurisali su ujedno prepoznali i nagradilli kompanije koje su tokom 2019.godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije. Ovom prilikom smo odražali mali koktel kako bi prvoplasiranima uručili specijalna priznanja za odličan rezultat.

Vise o nagradi na linkovima:

„Beogradski pobednik“

za 2016. godinu, koji dodeljuje Privredna komora Beograda

Za trideset godina dodeljivanja nagrada, nagrade „Beogradski pobednik“ i „Plaketa“ ponelo je 191 privredno društvo i oko 60 preduzetnika, pojedinaca i institucija

Vise o nagradi na linkovima:

„Zlatna gazela“

za 2016. godinu, koja se dodeljuje najbrže rastućoj firmi u Srbiji

Zlatna gazela Srbije za 2016. godinu je kompanija "Chemical Agrosava" iz Beograda. Ovo priznanje, kojim međunarodna kompanija "Bisnode" nagrađuje najbolje među najbrže rastućim firmama, prvi put je dodeljeno u Srbiji, na svečanosti održanoj u sredu (18. maja 2016. godine) u Skupštini grada Beograda.

Vise o nagradi na linkovima: