Agrosava gost na „Danu polja šećerne repe“

Vesti

Objavljeno:

Objavljeno:

Novosti
Agrosava Gost Na Danu Polja Secerne Repe 01

Sad već tradicionalna manifestacija „Dan polja šećerne repe“ održana je u Bačkom Dobrom Polju. Ove godine, ogranizator događaja je „Sunoko DOO“ iz Novog Sada, dugogodišnji lider u proizvodnji šećera u Srbiji. Na poljima Bačkog Dobrog Polja, poljoprivrednici su na štandovima mogli da razmene iskustva sa prisutnim gostima i organizatorima na temu dobre poljoprivredne prakse u uzgoju i preradi šećerne repe. Razgovaralo se i o aktuelnom stanju na tržištu šećera i šećerne repe, te o novim tehnologijama i o inovacijama na polju digitalizacije u poljoprivredi.

Događaju je prisustvovala i Agrosava kao jedna od vodećih kompanija u oblasti poljoprivrede. Na skupu su predstavnici kompanije zainteresovanim posetiocima davali stručne savete na temu zaštite šećerne repe. Poljoprivrednicima je Agrosava preporučila hebricidne varijante efikasne u suzbijanju korova u šećernoj repi, kao i preparate delotvorne na bolesti koje mogu da se jave na šećernoj repi u narednom periodu.

Lider na polju zaštite biljnih vrsta u Srbiji, Agrosava je uvek tu da pomogne srpske proizvođače šećerne repe u vidu efikasnih proizvoda i stručnih saveta o eliminisanju invazivnih korovskih biljaka i prevenciji u suzbijanju bolesti koje mogu da štete prinosima.

Najnovije novosti