Vrsta proizvoda: Folijarna hraniva

Proizvodjač: Aglukon

Asfert 3

Neorgansko složeno čvrsto NPK đubrivo sa mikroelementima

Sadržaj hranljivih elemenata:

MAKROELEMENTI:
Ukupni azot (N) – 12%
Fosfor (P2O5) – 12%
Kalijum (K2O) – 36%

MIKROELEMENTI:
Gvožđe (Fe) – 0,05%
Bakar (Cu) – 0,005%
Mangan (Mn) – 0,03%
Cink (Zn) – 0,01%
Bor (B) – 0,02%
Molibden (Mo) – 0,003%

Specifična težina:

1,05 g/cm³

PH vrednost:

4,3

Pakovanje

1 kg i 25 kg

Asfert 3

Bezbednosni list

Preuzmite ispod PDF file (dokument) i informišite se dodatno o bezbednosti i korišćenju ovog proizvoda.

Preuzmite dokument

 • Ishrana biljaka: za potpunu ishranu biljaka preko zemljišta (fertirigacijom) mogu se preporučiti količine 50–250 kg/ha, s tim da je zemljište supstrat klasičnim đubrenjem dovedeno u stanje optimalne plodnosti.

  U slučaju programirane upotrebe preko vode za zalivanje (fertirigacija), količina primene ovog đubriva unosi se rastvorom koncentracije do 0,1%, a folijarno rastvorom koncentracije 0,3–0,5%.

  Vreme primene: od formiranja plodova do početka zrenja.

  NAČIN PRIMENE

  Programiranom primenom potrebnih količina đubriva putem vode za zalivanje po celoj površini ili lokalno (zalivanjem „kap po kap“), i folijarno, u kombinaciji ili bez kombinacije s odgovarajućim zaštitnim sredstvima. U slučaju folijarne primene sa zaštitnim sredstvima, treba poštovati pravilo rasporeda rastvaranja: voda – đubrivo – zaštitno sredstvo.

  Broj tretiranja u toku godine zavisi od zahteva gajenih biljaka, sastava zemljišta, supstrata i predloženih načina primene, što najčešće podrazumeva više puta tokom godine.

 • Asfert 3 je NPK đubrivo namenjeno za ishranu svih biljnih vrsta, posebno kaliofilnih (povrće, krompir, šećerna repa, voće, vinova loza, krtolasto i ukrasno bilje). Povećan sadržaj kalijuma, izbalansiran odnos mikroelemenata i kvalitetna formulacija omogućavaju primenu đubriva Asfert 3 na različitim tipovima zemljišta (posebno koja sadrže manje kalijuma) na otvorenom polju i u zaštićenom prostoru.

  Značaj kalijuma u životu biljaka potiče od njegove uloge. Kao aktivator enzima posredno ili neposredno utiče na brojne fiziološko–biohemijske procese u biljkama, pre svega na regulaciju vodnog režima i biosintezu visokomolekularnih jedinjenja.

  Optimalno vreme primene đubriva Asfert 3 je u kasnijim fazama vegetacije, od formiranja plodova, kada je inače i potreba biljke za kalijumom mnogo veća.

  Primena đubriva Asfert 3 sa redovnim tretmanima zaštite povoljno utiče na kvalitet i veličinu plodova i znatno doprinosi povećanju otpornosti biljaka prema nepovoljnim ekološkim uslovima kao što su niske i visoke temperature i suša.

Povezani proizvodi