Vrsta proizvoda: Insekticidi

Proizvodjač: Syngenta

Voliam® Targo 063 SC

Insekticid sa kontaktnim i digestivnim delovanjem

Aktivna materija

Hlorantraniliprol 45 g/l + abamektin 18 g/l

Grupa

Diamidi + avermektini

Formulacija

Koncentrovana suspenzija (SC)

Pakovanje

10 ml i 100 ml

Karenca

Paradajz – 3 dana
Jabuka, kruška i breskva – 14 dana

Klasifikacija rezistentnosti

Diamidi 28 + avermektini 6

Voliam Targo 063 Sc

Prednosti preparata

 • Dugotrajno dejstvo na insekte koji se hrane sisanjem
 • Novi mehanizam delovanja
 • Zaštićen od spiranja kišom i otporan na fotorazgradnju
 • Odlična efikasnost na jaja i larve

Bezbednosni list

Preuzmite ispod PDF file (dokument) i informišite se dodatno o bezbednosti i korišćenju ovog proizvoda.

Preuzmite dokument

 • Zasadi/Usevi: jabuka, kruška, paradajz i breskva.

  Jabuka: za suzbijanje jabukinog smotavca (Cydia pomonella) u koncentraciji 0,07–0,11%, odnosno u količini 0,75–1,1 l/ha, uz utrošak vode od 1000 l/ha (10 l/100 m²), u zavisnosti od bujnosti zasada.
  Vreme primene: primenjuju se u dva tretmana za suzbijanje prve generacije jabukinog smotavca. Prvo tretiranje u fazi pojave „crne glave“, odnosno pred piljenje gusenice, i drugo 10–14 dana kasnije.

  Kruška: za suzbijanje obične kruškine buve (Cacopsylla pyri) u koncentraciji 0,075–0,11%, odnosno u količini 0,75–1,1 l/ha, uz utrošak vode od 1000 l/ha (10 l/100 m²), u zavisnosti od bujnostu zasada, uz dodatak mineralnog ulja u koncentraciji od 0,25% ili okvašivača.
  Vreme primene: na početku piljenja prvih larvi. Ako je potrebno, tretman ponoviti posle 12–14 dana.

  Paradajz: za suzbijanje moljca paradajza (Tuta absoluta) u koncentraciji 0,08–0,1%, odnosno u količini 80–100 ml u 100 l vode, uz dodatak okvašivača.
  Vreme primene: po pojavi prvih gusenica.

  Breskva: za suzbijanje breskvinog smotavca (Cydia molesta) i breskvinog moljca (Anarsia lineatella) u količini 50–75 ml u 100 l vode, uz utrošak vode od 1000 l/ha (10 l/100 m²).
  Vreme primene: tretiranja se planiraju na osnovu praćenja štetočina preko feromonskih klopki, od kraja cvetanja do sazrevanja plodova.

  Mogućnost mešanja

  Voliam Targo® 063 SC se može mešati sa rafinisanim mineralnim uljima i preparatima neutralne, slabo kisele i slabo bazne reakcije, a ne sme se mešati sa preparatima na bazi sumpora i kaptana i preparatima izrazito kisele i alkalne reakcije.

 • Voliam Targo® 063 SC koristi se za suzbijanje: jabukinog smotavca (Cydia pomenella), kruškine buve (Cacopsylla pyri), moljca paradajza (Tuta absoluta), breskvinog smotavca (Cydia molesta) i breskvinog moljca (Anarsia lineatella).

 • Abamektin se nakon primene usvaja u list, ali nema kretanja biljnim sokovima, već se aktivna materija deponuje između lica i naličja lista, praveći rezervoar i obezbeđujući dugotrajno delovanje na insekte koji se hrane sisanjem biljnih sokova. Hlorantraniliprol je aktivna materija s novim mehanizmom delovanja, pa je odlično rešenje za suzbijanje insekata koji su već manje osetljivi prema velikom broju drugih aktivnih materija. Ima odlično delovanje na jaja i larve, a kod nekih štetočina i na odrasle insekte. Najbolje vreme primene je pre polaganja jaja i na početku piljenja larvi. Ima kontaktno i utrobno delovanje. Usvajanje i deponovanje u unutrašnjost lista obezbeđuje da je preparat zaštićen od spiranja kišom i otporan na fotorazgradnju. Na ovaj način obezbeđuje se duže delovanje preparata. Tretmane obaviti u večernjim časovima, tj. kad temperatura ne prelazi 28°C. Ovo sredstvo je toksično za pčele. Radi zaštite pčela i drugih oprašivača ne primenjivati u vreme cvetanja useva i u vreme ispaše pčela. Ako tokom primene sredstvo dospeva i na korove u cvetanju koje posećuju pčele, uništiti ovakve korove pre cvetanja ili pre primene ovog sredstva.

  NAPOMENA

  Voliam Targo® 063 SC se može na istoj površini primeniti dva puta u toku godine, odnosno četiri puta u usevu paradajza. Zbog potencijalnog razvoja rezistentnosti obične kruškine buve na abamektin i jabukinog smotavca na hlorantraniliprol, alternativno ne primenjivati preparate na bazi abamektina i hlorantraniliprola. Primena iz vazduhoplova nije dozvoljena.

Programi zaštite

accent heading

This is just placeholder text. Don’t be alarmed, this is just here to fill up space since your finalized copy isn’t ready yet. Once we have your content finalized, we’ll replace this placeholder text with your real content.

Povezani proizvodi