Vrsta proizvoda: Folijarna hraniva

Proizvodjač: Aglukon

Asfert 2

Neorgansko složeno čvrsto NPK đubrivo sa mikroelementima

Sadržaj hranljivih elemenata:

MAKROELEMENTI:
Ukupni azot (N) – 30%
Fosfor (P2O5) – 10%
Kalijum (K2O) – 10%

MIKROELEMENTI:
Gvožđe (Fe) – 0,06%
Bakar (Cu) – 0,01%
Mangan (Mn) – 0,02%
Cink (Zn) – 0,02%
Bor (B) – 0,02%
Molibden (Mo) – 0,0015%

Specifična težina:

0,9–1 g/cm³

PH vrednost:

4,1

Pakovanje

1 kg i 25 kg

Asfert 2

Bezbednosni list

Preuzmite ispod PDF file (dokument) i informišite se dodatno o bezbednosti i korišćenju ovog proizvoda.

Preuzmite dokument

 • Ishrana biljaka: za potpunu ishranu biljaka preko zemljišta (fertirigacijom) mogu se preporučiti količine 50–250 kg/ha, s tim da je zemljište supstrat klasičnim đubrenjem dovedeno u stanje optimalne plodnosti.

  U slučaju programirane upotrebe preko vode za zalivanje (fertirigacija), količina primene ovog đubriva unosi se rastvorom koncentracije do 0,1%, a folijarno rastvorom koncentracije 0,3–0,5%.

  Vreme primene: u fazama intenzivnog razvoja vegetativne mase biljaka.

  NAČIN PRIMENE

  Programiranom primenom potrebnih količina đubriva putem vode za zalivanje po celoj površini ili lokalno (zalivanjem „kap po kap“), i folijarno, u kombinaciji ili bez kombinacije s odgovarajućim zaštitnim sredstvima. U slučaju folijarne primene sa zaštitnim sredstvima, treba poštovati pravilo rasporeda rastvaranja: voda – đubrivo – zaštitno sredstvo.

  Broj tretiranja u toku godine zavisi od zahteva gajenih biljaka, sastava zemljišta, supstrata i predloženih načina primene, što najčešće podrazumeva više puta tokom godine.

 • Asfert 2 je NPK đubrivo sa povećanim sadržajem azota i namenjeno je za ishranu različitih biljnih vrsta, na otvorenom polju i u zaštićenom prostoru.

  Brojni fiziološki i biohemijski procesi u biljkama zavise od sadržaja azota. Kao gradivni element, azot učestvuje u građi proteina, nukleinskih kiselina, hlorofila i enzima.

  Asfert 2 se primenjuje u periodu najveće potrebe biljke za azotom, i to u fazi intenzivnog rasta, formiranja listova, cvetova i plodova. Pošto azot ne stvara trajne rezerve u zemljištu, usled padavina i spuštanjem zemljišne vlage dolazi i do spuštanja azota u dublje slojeve.

  Primena đubriva Asfert 2 u fazama rasta vegetativne mase pospešuje rast korena, stabla, lisne površine, povećava otpornost biljaka u nepovoljnim uslovima spoljašnje sredine i usled bolesti.

  Optimalna snabdevenost biljke azotom preduslov je za postizanje visokog kvaliteta i prinosa biljaka.

Povezani proizvodi