Vrsta proizvoda: Folijarna hraniva

Proizvodjač: Aglukon

Asfert Univerzal

Neorgansko složeno čvrsto NPK đubrivo sa mikroelementima

Sadržaj hranljivih elemenata:

MAKROELEMENTI:
Ukupni azot (N) – 20%
Fosfor (P2O5) – 20%
Kalijum (K2O) – 20%

MIKROELEMENTI:
Gvožđe (Fe) – 0,04%
Bakar (Cu) – 0,015%
Mangan (Mn) – 0,025%
Cink (Zn) – 0,025%
Bor (B) – 0,01%
Molibden (Mo) – 0,001%

Specifična težina:

0,9–1 g/cm³

PH vrednost:

4–5

Pakovanje

50 g, 1 kg i 25 kg

Asfert Universal

Bezbednosni list

Preuzmite ispod PDF file (dokument) i informišite se dodatno o bezbednosti i korišćenju ovog proizvoda.

Preuzmite dokument

 • Ishrana biljaka: za potpunu ishranu biljaka preko zemljišta (fertirigacijom) mogu se preporučiti količine 50–250 kg/ha, s tim da je zemljište supstrat klasičnim đubrenjem dovedeno u stanje optimalne plodnosti.

  U slučaju programirane upotrebe preko vode za zalivanje (fertirigacija), količina primene ovog đubriva unosi se rastvorom koncentracije do 0,1%, a folijarno rastvorom koncentracije 0,3–0,5%.

  Vreme primene: u fazama intenzivnog razvoja vegetativne mase biljaka.

  NAČIN PRIMENE

  Programiranom primenom potrebnih količina đubriva putem vode za zalivanje po celoj površini ili lokalno (zalivanjem „kap po kap“), i folijarno, u kombinaciji ili bez kombinacije s odgovarajućim zaštitnim sredstvima. U slučaju folijarne primene sa zaštitnim sredstvima, treba poštovati pravilo rasporeda rastvaranja: voda – đubrivo – zaštitno sredstvo.

  Broj tretiranja u toku godine zavisi od zahteva gajenih biljaka, sastava zemljišta, supstrata i predloženih načina primene, što najčešće podrazumeva više puta tokom godine.

 • Asfert Univerzal je NPK đubrivo sa povećanim sadržajem mikroelemenata i namenjeno je za ishranu svih biljnih vrsta u različitim uslovima proizvodnje.

  Visok sadržaj NPK elemenata i izbalansiran odnos mikroelemenata u đubrivu Asfert Univerzal podstiču pravilno formiranje vegetativnih i generativnih organa kod biljaka, njihov normalan rast i razvoj, što se odražava na postizanje visokih i stabilnih prinosa.

  Optimalno vreme primene đubriva Asfert Univerzal u povrtarskoj proizvodnji je od perioda ukorenjavanja pa do cvetanja, dok je za ishranu voćarskih i ratarskih useva od perioda intenzivnog rasta i plodonošenja pa sve do početka faze sazrevanja.

Povezani proizvodi