Vrsta proizvoda: Herbicidi

Proizvodjač: Agrosava

Helion

Selektivni herbicid za suzbijanje širokolisnih korova u usevu soje i suncokreta

Aktivna materija

Flumioksazin 500 g/l

Grupa

N-Fenilftalimida

Formulacija

Koncentrovana suspenzija (SC)

Pakovanje

250 ml,1 l i 5 l

Karenca

Obezbeđena vremenom primene

Klasifikacija rezistentnosti

E

Helion

Bezbednosni list

Preuzmite ispod PDF file (dokument) i informišite se dodatno o bezbednosti i korišćenju ovog proizvoda.

 • Usevi: soja i suncokret.

  Soja: za suzbijanje širokolisnih korova.
  Količina primene: 120–160 ml/ha.
  Vreme primene: posle setve, a pre nicanja useva. U odnosu na korove, pre nicanja korova ili kada su korovi u fazi do 2 lista.

  Suncokret: za suzbijanje širokolisnih korova.
  Količina primene: 100–120 ml/ha.
  Vreme primene: posle setve, a pre nicanja useva. U odnosu na korove, pre nicanja korova ili kada su korovi u fazi do 2 lista.

  Mogućnost mešanja

  Može se mešati sa preparatima na bazi s-metolahlora (Telus) radi proširenja spektra delovanja i na jednogodišnje uskolisne korove.

 • Helion dobro suzbija sledeće korove kao što su: ambrozija pelenasta (Ambrosia artemisifolia), gorušica (Sinapis arvensis), pomoćnica (Solanum nigrum), pepeljuga (Chenopodium album), tatula (Datura stramonium) i štir (Amaranthus sp.).

 • Helion se primenjuje u usevima soje i suncokreta za suzbijanje širokolisnih korova. U antirezistentnoj strategiji suzbijanja korova zauzima sve bitnije mesto, posebno za suzbijanje pojedinih otpornih korova. Najbolja efikasnost se postiže primenom posle setve useva, kada korovi još nisu nikli. Korovske biljke koje niču iz zemljišta tretiranog Helionom postaju nekrotične i ubrzo uginjavaju nakon izlaganja sunčevoj svetlosti. Iako je herbicid koji se primenjuje posle setve, dobre rezultate u suzbijanju korova postiže i u sušnijim uslovima. Preparat Helion je izuzetno selektivan na soju, a na aktivnu materiju flumioksazin nije utvrđena rezistentnost na pojedine korove.

Programi zaštite

Programi zaštite

accent heading

This is just placeholder text. Don’t be alarmed, this is just here to fill up space since your finalized copy isn’t ready yet. Once we have your content finalized, we’ll replace this placeholder text with your real content.

Povezani proizvodi