Vrsta proizvoda: Fungicidi

Proizvodjač: Agrosava

Morezmo

Preventivni fungicid za suzbijanje prouzrokovača sive trulež

Aktivna materija

Ciprodinil 375 g/kg + fludioksonil 250 g/kg

Grupa

Ciprodinil – Anilino-pirimidini + fludioksonil – fenilpiroli

Formulacija

Vododisperzibilne granule (WG)

Pakovanje

8 g, 100 g i 400 g

Karenca

Jagoda – 1 dan
Paradajz – 3 dana
Stone sorte vinove loze i malina – 7 dana
Vinske sorte vinove loze – 21 dan 

Klasifikacija rezistentnosti

Ciprodinil 9 + fludioksonil 1

Morezmo

Prednosti preparata

 • Perfektna zaštita plodova
 • Kratka karenca
 • Dugo čuvanje plodova

Bezbednosni list

Preuzmite ispod PDF file (dokument) i informišite se dodatno o bezbednosti i korišćenju ovog proizvoda.

Preuzmite dokument

 • Zasadi/Usevi: vinova loza, malina, jagoda i paradajz.

  Vinova loza: za suzbijanje prouzrokovača sive truleži (Botrytis cinerea) u količini 0,6–0,8 kg/ha, uz utrošak vode 600–1000 l /ha (6–10 l/100 m²).
  Vreme primene: preventivno, od početka cvetanja do pojave šarka (BBCH 53–81), u zavisnosti od uslova za pojavu infekcije. Preparat se može primeniti 3 puta u toku godine na istoj površini, u intervalu 10–14 dana.

  Malina: za suzbijanje prouzrokovača sive truleži (Botrytis cinerea) u količini 0,8–1,0 kg/ha, uz utrošak vode 300–600 l/ha (3–6 l/100 m²).
  Vreme primene: preventivno, od početka cvetanja do faze plodova zrelih za berbu (BBCH 55–87), u zavisnosti od uslova za pojavu infekcije. Preparat se može primeniti 3 puta u toku godine na istoj površini, u intervalu 7–10 dana.

  Jagoda: za suzbijanje prouzrokovača sive truleži (Botrytis cinerea) u količini 0,6–0,8 kg/ha, uz utrošak vode 300–600 l/ha (3–6 l/100 m²).
  Vreme primene: preventivno, od početka cvetanja do faze plodova zrelih za berbu (BBCH 55–87), u zavisnosti od uslova za pojavu infekcije. Preparat se može primeniti 3 puta u toku godine na istoj površini, u intervalu 7–10 dana.

  Paradajz: za suzbijanje prouzrokovača sive truleži (Botrytis cinerea) u količini 0,6–0,8 kg/ha, uz utrošak vode 200–600 l/ha (2–6 l/100 m²).
  Vreme primene: preventivno, od početka cvetanja do faze plodova zrelih za berbu (BBCH 51–89), u zavisnosti od uslova za pojavu infekcije. Preparat se može primeniti 3 puta u toku godine na istoj površini, u intervalu 7–10 dana.

  Mogućnost mešanja

  Preparat Morezmo se može mešati sa drugim sredstvima za zaštitu bilja, ali pre mešanja obavezno proveriti njihovu kompatibilnost. Ne sme se mešati sa fungicidima na bazi sumpora i bakra.

 • Morezmo suzbija prouzrokovače sive truleži (Botrytis cinerea).

 • Morezmo je dvokomponentni fungicid sa preventivnim i kurativnim delovanjem za suzbijanje prouzrokovača truleži. Proizvod sadrži aktivne materije ciprodinil iz grupe anilinpirimidina i fludioksonil iz grupe fenilpirola. Prema mehanizmu delovanja, ciprodinil je inhibitor biosinteze aminokiseline metionin, a fludioksonil inhibira mitogen aktiviranu protein kinazu u osmotskoj signalnoj transdukciji. Zahvaljujući mehanizmu ove dvojne kombinacije, dolazi do inhibiranja klijanja spora i klicine cevi, zaustavlja rast apresorije koja klija iz spore, kao i njeno prodiranje, rast i razvoj micelije kako unutar, tako i na površini lista.

  Fungicid Morezmo predstavlja idealan spoj kontaktne i sistemične komponente, čime je proširen spektar delovanja i obezbeđena dugotrajna i efikasna zaštita gajenih biljaka.

Programi zaštite

accent heading

This is just placeholder text. Don’t be alarmed, this is just here to fill up space since your finalized copy isn’t ready yet. Once we have your content finalized, we’ll replace this placeholder text with your real content.

Povezani proizvodi