Vrsta proizvoda: Herbicidi

Proizvodjač: Agrosava

Tipofen 300

Selektivni herbicid za suzbijanje širokolisnih korova u usevu šećerne repe

Aktivna materija

Klopiralid 300 g/l

Grupa

Derivati piridin-karboksilne kiseline

Formulacija

Koncentrovani rastvor (SL)

Pakovanje

1 L

Karenca

Šećerna repa – obezbeđena vremenom primene

Klasifikacija rezistentnosti

0

Tipofen 300

Prednosti preparata

 • Selektivni, translokacioni, folijarni herbicid
 • Usvaja se listom i korenom
 • Uspešno suzbija širokolisne korove
 • Odličan za korove iz familije glavočika

Bezbednosni list

Preuzmite ispod PDF file (dokument) i informišite se dodatno o bezbednosti i korišćenju ovog proizvoda.

Preuzmite dokument

 • Usev: šećerna repa.

  Šećerna repa: u količini 0,2–0,4 l/ha.
  Vreme primene: posle nicanja useva, kada je šećerna repa u fazi 2–4 lista (BBCH 12–14), a korovi u fazi 2–6 listova.

  Tipofen 300 je efikasan na korove kao što su: ambrozija (Ambrosia artemisifolia), teofrastova lipica (Abutilon theophrasti), vijušac (Bilderdykia convolvulus), hoću–neću (Capsella bursa-pastoris), palamida (Cirsium arvense), obična dimnjača (Fumaria officinalis), tatula (Datura stramonium), kereće grožđe (Solanum nigrum), čičak (Xantium strumarium), gorčika (Sonchus oleraceus), samonikli suncokret (Helianthus annuus) i njivski različak (Centaurea cyanus).

  Slabije deluje na korove kao što su: štir (Amaranthus retroflexus), pepeljuga (Chenopodium spp.), poponac (Convolvulus arvensis), dvornik (Polygonum spp.), gorušica (Sinapis arvensis), jednogodišnji čistac (Stachys annua) i mišjakinja (Stellaria media).

  Mogućnost mešanja

  Tipofen 300 se pre svega koristi sam i ne treba ga mešati sa drugim preparatima. Međutim, u usevu šećerne repe može se mešati sa preparatima na bazi: desmedifama, etofumesata i metamitrona (Viking® 700 SC).

 • Tipofen 300 je efikasan na korove kao što su: ambrozija (Ambrosia artemisifolia), teofrastova lipica (Abutilon theophrasti), vijušac (Bilderdykia convolvulus), hoću–neću (Capsella bursa-pastoris), palamida (Cirsium arvense), obična dimnjača (Fumaria officinalis), tatula (Datura stramonium), kereće grožđe (Solanum nigrum), čičak (Xantium strumarium), gorčika (Sonchus oleraceus), samonikli suncokret (Helianthus annuus) i njivski različak (Centaurea cyanus).

  Slabije deluje na korove kao što su: štir (Amaranthus retroflexus), pepeljuga (Chenopodium spp.), poponac (Convolvulus arvensis), dvornik (Polygonum spp.), gorušica (Sinapis arvensis), jednogodišnji čistac (Stachys annua) i mišjakinja (Stellaria media).

 • Tipofen 300 je selektivni herbicid za suzbijanje širokolisnih korova u usevu šećerne repe. Usvaja se lišćem i korenom, nakuplja se u meristemu i izaziva reakcije tipa auksina, hormona rasta, ubrzano deljenje i rast meristema što se prepoznaje po jakom kovrdžanju lista i vršnih delova biljke. Odličan je za suzbijanje korova iz familije glavočika.

  NAPOMENA

  Klopiralid, aktivna materija u preparatu Tipofen 300, primenjuje se i u usevima pšenice, ječma, kukuruza, uljane repice, crnog luka iz semena i arpadžika i praziluka. Potrebno je sprečiti zanošenje na susedne useve, naročito ako su osetljivi na klopiralid. U jesen iste godine mogu se sejati: ozima pšenica, ozimi ječam, ovas, raž i uljana repica, 18 meseci nakon primene mogu se sejati (saditi): grašak, paprika, paradajz, pasulj i krompir.

  FITOTOKSIČNOST

  Može biti fitotoksičan na: lucerku, salatu, grašak i šargarepu kao naredne useve u plodoredu ukoliko se seju u jesen iste godine na tretiranim površinama. Primenjuje se jednom u toku godine na istoj površini.

Programi zaštite

 • Crni Luk

  Zaštita crnog luka

  Preuzmite program zaštite

 • Secerna Repa

  Zaštita šećerne repe

  Preuzmite program zaštite

 • Programi zaštite

  accent heading

  This is just placeholder text. Don’t be alarmed, this is just here to fill up space since your finalized copy isn’t ready yet. Once we have your content finalized, we’ll replace this placeholder text with your real content.

  Povezani proizvodi