Kako da vam suzbijanje korova u soji bude 100% uspešno?

Reč struke

Objavljeno:

Objavljeno:

Novosti
Suzbijanje Korova U Soji

Usled zabrane korišćenja pojedinih preparata na koje su proizvođači navikli, dolazimo u situaciju da se moramo prilagoditi novim okolnostima i menjati tehnologiju za suzbijanje korova u soji.

Agrosava ima rešenje.

U pitanju je jedan kompletan preparat, Albion, na bazi dve aktivne materije, koji se primenjuje za korove u soji. Vrlo je bitno što ga možete primeniti u bilo kojoj fazi soje, prateći porast korova.

Kada je soja u fazi prostih listova, krenuti sa prvim tretmanom, odnosno kombinacijom sledećih preparata: Albion, Piano i ES Plus. Piano se dodaje kao preparat koji pojačava dejstvo na veoma otporne korove koji se teško suzbijaju, kao što su pepeljuga, štir, ambrozija. Kombinacijom ova dva preparata i primenom na korove dok su mali, proizvođači mogu očekivati izvanredne rezultate. Takođe, ovim preparatima treba dodati i okvašivač ES Plus, čime se postiže bolja usvojivost i pokrovnost preparata na listu.

Svi pomenuti preparati su efikasni za suzbijanje korova u soji, ali nijedan 100%. Tek njihovom kombinacijom postiže se 100% efekat na korove.

U drugom tretmanu koristi se ista kombinacija preparata, pri čemu se može dodati i 1l Savazona, kako bi se pojačao efekat herbicida. Na taj način uspešno delujemo na velike korove.

Treba napomenuti da je preporuka da proizvođači, posebno iz regiona Vojvodine, primenjuju i preparat Wuxal Top 5 uvek kada rade zaštitu ratarskih useva od korova. Obzirom da je voda u Vojvodini mahom alkalna, ovaj preparat deluje kao regulator ph vrednosti vode i smanjuje ph na 6,5 – 6,8. Kada je takav ph rastvora bolja je usvojivost svih elemenata.

Dakle, ova kombinacija preparata – Albion, Piano, ES Plus – je dobitna kombinacija kojom se postiže izuzetno efikasno suzbijanje korova u soji. I ne samo to, ova kombinacija je i ekonomski isplativa i samim tim pogodna za svakog proizvođača.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=swPcUUAFcqw[/embedyt]

Najnovije novosti