Vrsta proizvoda: Folijarna hraniva

Proizvodjač: Aglukon

Asfert 1

Neorgansko složeno čvrsto NPK đubrivo sa mikroelementima

Sadržaj hranljivih elemenata:

MAKROELEMENTI:
Ukupni azot (N) – 30%
Fosfor (P2O5) – 10%
Kalijum (K2O) – 10%

MIKROELEMENTI:
Gvožđe (Fe) – 0,06%
Bakar (Cu) – 0,01%
Mangan (Mn) – 0,02%
Cink (Zn) – 0,02%
Bor (B) – 0,02%
Molibden (Mo) – 0,0015%

Specifična težina:

0,9–1 g/cm³

PH vrednost:

4,1

Pakovanje

1 kg i 25 kg

Asfert 1

Bezbednosni list

Preuzmite ispod PDF file (dokument) i informišite se dodatno o bezbednosti i korišćenju ovog proizvoda.

Preuzmite dokument

 • Ishrana biljaka: za potpunu ishranu biljaka preko zemljišta (fertirigacijom) mogu se preporučiti količine 50–200 kg/ha, s tim da je zemljište supstrat klasičnim đubrenjem dovedeno u stanje optimalne plodnosti.

  U slučaju programirane upotrebe preko vode za zalivanje (fertirigacija), količina primene ovog đubriva unosi se rastvorom koncentracije do 0,1%, a folijarno sa rastvorom koncentracije 0,3–0,5%.

  Vreme primene: u ranim fazama vegetacije, od setve i rasađivanja do cvetanja.

  NAČIN PRIMENE

  Programiranom primenom potrebnih količina đubriva putem vode za zalivanje po celoj površini ili lokalno (zalivanjem „kap po kap“), i folijarno, u kombinaciji ili bez kombinacije s odgovarajućim zaštitnim sredstvima. U slučaju folijarne primene sa zaštitnim sredstvima, treba poštovati pravilo rasporeda rastvaranja: voda – đubrivo – zaštitno sredstvo.

  Broj tretiranja u toku godine zavisi od zahteva gajenih biljaka, sastava zemljišta, supstrata i predloženih načina primene, što najčešće podrazumeva više puta tokom godine.

 • Asfert 1 je NPK đubrivo namenjeno za ishranu biljaka koje se gaje na različitim zemljištima na otvorenom polju i u zaštićenom prostoru.

  Asfert 1 se preporučuje za zemljišta koja sadrže manje fosfora. U zemljištu fosfor se nalazi u obliku jedinjenja različite rastvorljivosti i pristupačnosti za biljke. Nedostatak fosfora najčešće se javlja na krečnim, alkalnim, veoma kiselim zemljištima i zemljištima koja se intenzivno koriste.

  Fosfor je sastavni deo strukture ćelija, učestvuje u izgradnji nukleinskih kiselina, nukleotida, lipida i direktno ili indirektno utiče na sve životne procese u biljkama.

  Budući da biljke fosfor najintenzivnije usvajaju u ranim fazama rasta, optimalno vreme primene đubriva Asfert 1 je u prvom delu vegetacije, neposredno posle setve/sadnje/rasađivanja, u vreme formiranja korenovog sistema i periodu obrazovanja generativnih organa.

  Primena đubriva Asfert 1 u ranim fazama posebno je efikasna kada u proleće dođe do zahlađenja, a usled slabije konverzije energije biljke zaostaju u porastu. Biljke dobro snabdevene fosforom lako podnose stresne uslove i nastavljaju normalan rast i razvoj.

Povezani proizvodi