Vrsta proizvoda: Herbicidi

Proizvodjač: Agrosava

Sirius Top

Kontaktni herbicid za suzbijanje širokolisnih korova i izbojaka korena i stabla u zasadima jabuke, višnje, leske i vinove loze

Aktivna materija

Piraflufen etil 26,5 g/l

Grupa

Fenilpirazoni

Formulacija

Koncentrat za emulziju (EC)

Pakovanje

100 ml i 1 l

Karenca

Leska – 7 dana
Jabuka, višnja i vinova loza – obezbeđena vremenom primene

Klasifikacija rezistentnosti

E

Sirius Top

Bezbednosni list

Preuzmite ispod PDF file (dokument) i informišite se dodatno o bezbednosti i korišćenju ovog proizvoda.

 • Zasadi: jabuka, višnja, leska i vinova loza.

  Jabuka, višnja, leska i vinova loza: za suzbijanje širokolisnih korova i izbojaka korena i stabla.

  Količina primene: 0,4–0,8 l/ha (4–8 ml/100 m²) uz utrošak vode 200–400 l/ha (2–4 l/100 m²). Ukoliko se
  aplikacija vrši ručnim prskalicama, u zavisnosti od veličine izbojaka potrebno je na 10 l vode dodati 20–40 ml preparata Sirius Top.

  Vreme primene: kada su širokolisni korovi u fazi 2–6 listova, a izbojci veličine 10–30 cm. Po potrebi, ponoviti tretman nakon 10–14 dana.

  Mogućnost mešanja

  Ukoliko se Sirius Top primenjuje za desikaciju ne meša se sa drugim preparatima za istu namenu. Preparat deluje kontaktno, da bi se poboljšala pokrivenost tretirane površine može se kombinovati sa Letolom u količini 2 l/ha (20 ml/100 m²).

 • Kontaktni herbicid za suzbijanje širokolisnih korova i izbojaka korena i stabla u zasadima jabuke, višnje, leske i vinove loze

 • Sirius Top je kontaktni herbicid, usvaja se preko listova. Aktivna materija piraflufen etil spada u grupu fenilpirazola. Prema mehanizmu delovanja inhibira protoporfirinogen oksidazu.Prilikom folijarne primene brzo se apsorbuje u biljna tkiva i izaziva nekrozu i desikaciju izbojaka i širokolisnih korova. Prvi simptomi delovanja vidljivi su posle 1–3 dana, nakon čega dolazi do sušenja i potpune nekroze tretiranih biljaka. Voditi računa o tehnici aplikacije sredstva. Sirius Top deluje kontaktno, a za dobru efikasnost neophodno je pravilno rasporediti aktivnu materiju na tretiranoj površini.

  Mehanizam delovanja je vezan za proces fotosinteze, preporučuje se primena u prepodnevnim časovima. Sprečiti zanošenje sredstva na susedne useve i zasade. Da ne bi došlo do zanošenja preparata na zeljaste delove gajenih biljaka, preporučuje se upotreba antidrift dizni i korišćenje štitnika.

  Preparat deluje kontaktno, neselektivno, i veoma je bitno sprečiti zanošenje preparata na zeljaste delove gajenih biljaka i na susedne useve.

Programi zaštite

accent heading

This is just placeholder text. Don’t be alarmed, this is just here to fill up space since your finalized copy isn’t ready yet. Once we have your content finalized, we’ll replace this placeholder text with your real content.

Povezani proizvodi